Zonder spelers als Theo Laseroms, Ruud Geels en Geert Meijer te kort te willen doen blijft Andro Knel de meest geprezen ex-Spartaan, die ooit voor NAC uitkwam. De sympathieke oud-NAC'er kwam samen met 175 andere inzittenden van de DC 8 Anthony Nesty, bij een vliegramp in de buurt van de luchthaven Zanderije in Suriname, thans bekent als "luchthaven J.A. Pengel", zo'n 40 kilometer ten zuiden van Paramaribo, op 7 juni 1989 om het leven.

Andro Knel was op weg met het Kleurrijk Nederlands Elftal om in zijn tweede vaderland een toernooi te spelen, hetgeen wreed verstoord werd. De dood van Andro Knel bracht binnen de gehele NAC-familie een geweldige schok teweeg. Hoe immens populair de geboren Rotterdammer was bewees de geweldige toeloop van hevig geëmotioneerde supporters bij de poorten van het NAC-stadion, waar zij door middel van vele duizenden bloemen, sjaaltjes en vlaggen een laatste eer aan hun overleden voetbalvriend bewezen.

De populairiteit, welke hij vanaf zijn debuut op 21 januari 1989 aan de Beatrixstraat genoot, dankte de met een rastakapsel getooide Knel niet alleen aan zijn voetbalkunde. Ook buiten het veld was hij een echte persoonlijkheid, die vooral een warme aandacht liet uitgaan naar de trouwe aanhang.

Andro Knel werd op 8 oktober 1967 in Rotterdam geboren, verhuisde naar Den Haag, waar hij op 10-jarige leeftijd bij de amateurclub HMSH zijn eerste voetbalstappen zette. Via DWO, ADO en FC Den Haag kwam Knel bij Sparta terecht en debuteerde hij in het seizoen 1986-1987 in het betaalde voetbal. NAC-trainer Hans Verčl haalde halverwege de voetbaljaargang 1988-1989 de toen 20-jarige Knel voor 185.000 gulden (84.000 euro) naar Breda, waar hij dus in korte tijd de harten stal van menig supporter. Veel te kort heeft NAC van zijn diensten gebruik kunnen maken en te jong is hij gestorven.

De supporters van NAC strijden samen met hun collega's van het Kasteel jaren erna uit eerbetoon nog steeds om de Andro Knel Bokaal. In een tweetal vriendschappelijke wedstrijden wordt Andro elk seizoen herdacht. We zullen Andro nooit vergeten!!