homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Jong FC Utrecht (4-1)

Juup League Seizoenstart 2.0

Na de zorgwekkende 1-4 thuisnederlaag vorig seizoen in de openingswedstrijd tegen FC Volendam, kende 'het nieuwe NAC' van seizoen 2016/2017 met een klinkende 4-1 overwinning een hoopvollere start. Also, also; het betreft dan weliswaar Juup League debutant Jong FC Utrecht, maar de vliegende start is gemaakt.

Een compleet nieuw team dus, dat duidelijk nog niet helemaal op elkaar ingespeeld is tijdens de weinig uitdagende oefencampagne. Het eerste kwartier is het initiatief daarom aan Jong FC Utrecht, dat met wat speldenprikjes verder geen gevaar weet te stichten. Volgens het commentaar bij de samenvatting toonde dat kwartier aan dat Jong FC Utrecht van meerwaarde is in de Juup, en dat NAC een zware dobber heeft aan de veredelde jeugdploeg en op moet passen voor een nederlaag. Het is de geldende tactiek bij de NU Sport Jupiler League samenvattingen; Elke wedstrijd wordt gebombardeerd tot een derby ("want maar liefst twee spelers van de thuisploeg hebben een verleden bij deze tegenstander!"). De grootste draak wordt 'een duel onder hoogspanning' genoemd. Dezelfde beelden van een rookbommetje te midden van 4 corpulente tifosi worden na elke (halve) doelkans herhaald, om de indruk te wekken dat het hele stadion 90 minuten lang in lichterlaaie heeft gestaan. En wanneer iemand uit het publiek de bal teruggooit (interactie!), dan krijgt dat een plekje in de in de afkondigingsbeelden.

Maar terug naar de pot NAC-jong utrecht, die dus zoals gezegd een kwartier op gang was. NAC lijkt de draai van de avond gevonden te hebben en neemt op dat moment het initiatief over, wat resulteert in een paar fikse kansen voor spits Cyriel Desser, die weliswaar met fraaie acties strooit, maar het vizier nog niet voldoende op scherp heeft om af te ronden. Het is Jeff Stans die na een goed half uur spelen de eerste treffer van het nieuwe seizoen op het scorebord zet: 1-0. NAC behoudt tot de rust het overwicht, maar zet dat nog niet om in een grotere voorsprong.

Na rust gaat NAC direct iets nadrukkelijker op zoek naar de tweede treffer, wat 6 minuten na rust al resulteert in een doelpunt. Robbie Heamhouts zet met een steekpass 'van absolute wereldklasse' (om maar in Juup termen te blijven) Dessers vrij voor de doelman, die de keeper keurig uit het boekje omspeelt om de bal binnen te schuiven.

1+1=2 en de eerste overwinning is in te pocket! Ware het niet dat Jong Utrecht al in de 59e minuut vanuit het niets de aansluitingstreffer maakt. Antwi wordt op randje buitenspel weggestuurd, maar mag verder. Zijn inzet is weliswaar niet wonderbaarlijk, maar de reactie van Jorn Brondeel blijkt niet voldoende: 2-1. Toch laat NAC zich hierdoor geenszins van de wijs brengen, en vergroot het de marge in de 71e minuut weer naar twee treffers. Het is Bodi Brusselers die weet te scoren tijdens zijn debuut, jammer dat d'n ouwe Geert deze avond helaas niet aanwezig kan zijn vanwege een toernooi waaraan zijn eigen jeugdteam deelneemt: 3-1.

De uitsmijter van de avond is voor Gianluca Nijholt, die de rebound binnenschiet nadat de Utrechtse doelman een voorzet lost, waarmee de eindstand wordt bepaalt op 4-1. Een prima opsteker voor de kraker van speelronde 2: Achilles uit.
BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Jong FC Utrecht

- Bodi Brusselers maakte 6 minuten na zijn profdebuut de 3-1
NAC head-to-head tegen Jong FC Utrecht

ALGEMEEN

Jupiler League 2016/2017

vr 5 augustus 2016
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 12.285

Scheids: Martin Pérez
Grens: Freek Vandeursen en Yorick Weterings
Official: Stan Teuben

Scoreverloop

36' 1-0 Jeff Stans
Schot
51' 2-0 Cyriel Dessers
Assist: Rob Haemhouts
Schot
59' 2-1 Rodney Antwi
Assist: Sylla Sow
Schot
71' 3-1 Bodi Brusselers
Assist: Cyriel Dessers
Schot (intikkertje)
82' 4-1 Gianluca Nijholt
Schot (rebound)


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
26. Jorn Brondeel
2. Fabian Sporkslede
4. Kevin van Diermen
5. Ashley Smith-Brown
(85' 22.  Gino Demon)
6. Gianluca Nijholt
8. Rob Haemhouts  (C) 
10. Jeff Stans
14. Olivier Rommens
27. Mounir El Allouchi
(65' 17.  Bodi Brusselers)
9. Cyriel Dessers
11. Danny Verbeek
(78' 7.  Giovanni Korte)


Jong FC Utrecht
50. Thijmen Nijhuis
32. Ali Ulusoy
42. Maarten Peijnenburg
(46' 48. Odysseus Velanas)
43. Tim Brinkman
52. Junior van der Velden
36. Rick van der Meer
(64' 53. Nick Lim)
41. Hamza Boukhari
37. Mitchell van Rooijen
39. Dani van der Moot
44. Rodney Antwi
(72' 54. Nick Venema)
49. Sylla Sow

DOWNLOADS

KAARTEN

45' Gele kaart Mounir El Allouchi
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - Jong FC Utrecht

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven