homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-FC Eindhoven (3-3)

NAC is binnen een week tijd van dé te kloppen ploeg getransformeerd in 'aangeschoten wild'. Twee nederlagen op rij, acht geblesseerden en de derde pot in 10 dagen, dat zijn de cijfers voorafgaand aan deze wedstrijd. Niet alleen heeft het elftal wat recht te zetten richting supporters naar aanleiding van de prestatie in helmond. In de heenwedstrijd tegen de tegenstander van vandaag kreeg NAC een ongenadig pak slaag met 6-2. Een andere noemenswaardigheid bij deze wedstrijd is het meespelen van Leonardo de Vitór Santiago, kortweg Leo, bij FC Eindhoven. De dribbelkoning met die ingewikkelde gebruiksaanwijzing kreeg min of meer een vrije rol toebedeeld bij de blauw-witten.
De personele problemen komen bij NAC nog altijd het meest tot uiting in de verdediging. Grad Damen staat weer centraal achterin opgesteld. De nummers 1 en 2 in de hiërarchie op die positie (N'Toko en Meijers) zijn nog steeds en voorlopig wel geblesseerd. De ellende lijkt vlak voor de aftrap zelfs nóg groter te worden wanneer de nummer 3 en enige overgebleven “CV” Shane O'Neill aangeeft last te hebben van zijn hamstring. Gedwongen door het gebrek aan alternatieven negeert Vreven deze situatie voorlopig en kijkt hij het de eerste helft nog even aan.

NAC begon sterk aan de wedstrijd en was eigenlijk vanaf de meet af aan de bovenliggende partij. Zonder dat dit tot grote kansen leidde. Sterker nog, het eerste kansje in de wedstrijd was voor eindhoven, maar de bal belandde via het hoofd naast het doel van Brondeel. NAC joeg goed af en wist hierdoor steeds weer de bal te veroveren. Korte en Verschueren gingen afwisselend diep en El Allouchi wist een aantal keren Dessers goed aan te spelen en gevaarlijk weg te sturen naar vijandelijk doel. In de 21ste minuut leidde het aanvalsspel van NAC tot de eerste grote kans, maar de flying kick van El Allouchi resulteerde niet in een doelpunt. Even later was het via deze zelfde man, die zich dit seizoen zo goed terug wist te knokken bij NAC, wél raak. Met wat geluk kreeg hij een afvallende bal net buiten het strafschopgebied voor zijn pantoffel. El Allouchi twijfelde geen moment en schoot onberispelijk binnen. Lang kon NAC niet van de voorsprong genieten, laat staan uitbouwen, want 4 minuten later schoot Rai Vloed van een meter of 20 afstand de gelijkmaker binnen. Met die gelijkmaker sloeg de eerste helft meteen dood. Beide ploegen balden zich niet meer in scoringspositie en 1-1 was dan ook de ruststand.

Vreven hield de aangeslagen O'Neill achter in de kleedkamer en wisselde hem voor Jeff Stans. Die op de plek van de linie terug gezakte Verschueren ging spelen. Het eerste kwartier van de tweede helft leek op een kopie van het laatste van de eerste helft. De wedstrijd sloeg pas om bij een blunder in de defensie van fc eindhoven, dat de bal niet fatsoenlijk weg kreeg. De sterke Dessers wist zijn lichaam goed te gebruiken en schoot van dichtbij NAC weer op voorsprong. Doorpakken luidt dan het devies. Gesterkt door de opgeleefde supporters schakelde NAC een tandje of 2-3 bij. El Allouchi kapte in de 64ste minuut naar zijn goede rechtervoet en schoot de wegdraaiende Leonardo in zijn eigen '16' aan. Dat de scheids vervolgens naar de stip wees had NAC mazzel mee. Gebeurde het andersom dan hadden we ons allemaal genaaid gevoeld, maar dat zijn vaak de lekkerste. Cyriel Dessers liet het buitenkansje zijn 21ste competitiedoelpunt binnen te schieten niet onbenut en ramde de bal in het dak van het doel. De punten werden stiekem doch openlijk door velen al geteld, maar niet voor het eerst bleek dat te voorbarig. Een kwartier na de 3-1 vloerde Grad Damen een doorgebroken eindhovenaar binnen de 16-meterlijnen. De pingel die daarop volgde was onhoudbaar voor Brondeel. Vervolgens sloop de angst in de ploeg en een aanval die begon bij Leonardo eindigde 2 stations verder voor de voeten van alweer Ray Vloed die geplaatst binnen schoot. NAC dreigde in de laatste 5 minuten alles nog weg te geven, maar Vloed gleed in schietpositie op 10 meter van Brondeel uit. Een minuut later plaatste Verschueren nog een rollertje op de paal, maar bij een zwaar teleurstellende 3-3 zou het deze paasmaandag blijven. NAC mag zich zo langzamerhand zorgen gaan maken of de play-offs nog wel gehaald worden en áls ze gehaald worden zal er heel wat moet veranderen om daarin iets klaar te spelen.
BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-FC Eindhoven

- Bart Meijers, Chiró N'Toko, Jesse van Bezooijen, Gianluca Nijholt, Vinnie Vermeer, Olivier Rommens, Bodi Brusselers en Brandon Barker ontbraken wegens blessures.
- Dessers benutte in de 58ste minuut een strafschop die gegeven was na handsbal Leonardo in de '16'.
- Strafschop FC Eindhoven in de 79ste minuut na overtreding Grad Damen.
- Shane O'Neill bleef in de rust geblesseerd aan de hamstring achter.
NAC head-to-head tegen FC Eindhoven

ALGEMEEN

Jupiler League 2016/2017

ma 17 april 2017
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 13.821

Scheids: Allard Lindhout
Grens: Patrick Langkamp en Maarten Ketting
Official: Ingmar Oostrom

Scoreverloop

27' 1-0 Mounir El Allouchi
Schot
31' 1-1 Rai Vloet
Schot (van afstand)
58' 2-1 Cyriel Dessers
Schot (intikkertje)
65' 3-1 Cyriel Dessers
Schot
Penalty
79' 3-2 Dario van den Buijs
Schot
Penalty
83' 3-3 Rai Vloet
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
26. Jorn Brondeel
2. Fabian Sporkslede
29. Shane O'Neill
(46' 10.  Jeff Stans)
35. James Horsfield
(73' 5.  Ashley Smith-Brown)
3. Arno Verschueren
8. Rob Haemhouts  (C) 
15. Grad Damen
19. Manuel García Alonso
27. Mounir El Allouchi
(77' 11.  Danny Verbeek)
7. Giovanni Korte
9. Cyriel Dessers


FC Eindhoven
1. Ruud Swinkels
3. Dario van den Buijs (C) 
4. Civard Sprockel
5. Maxime Gunst
6. Thomas Horsten
9. Rai Vloet
14. Fries Deschilder
8. Jinty Caenepeel
10. Mart Lieder
18. Tibo van de Velde
(70' 17. Jonny Rowell)
99. Leonardo
(89' 20. Ivo Rossen)

DOWNLOADS

KAARTEN

52' Gele kaart Jinty Caenepeel
Reden: Neerhalen speler
79' Gele kaart Grad Damen
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - FC Eindhoven

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven