homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag R.K.C. Waalwijk-N.A.C. Breda (2-4)

We zetten ons schrap voor deze wedstrijd. Want iedereen weet, iedere keer als we weer zoiets deuzigs gaan doen als een bootcombi, dan kunnen we ons op maken voor een bedroevend resultaat op het veld. Oude NAC wetten gaan dan gelden: Hoe leuker de reis, de kutter de wedstrijd. Desondonks was het uitvak er niet minder vol om. Bijna 500 NAC’ers reisden af naar Waalwijk, per bus, per boot en per scooter.

Geen verrassingen in de opstelling van Dijkhuizen. Stans is nog steeds geblesseerd en derhalve mag El Allouchi weer aantreden op het middenveld. In de openingsfase laat NAC gelijk zien graag af te willen rekenen met het angstgegnercomplex. NAC krijgt al meteen een paar kansen en had het betere van het spel. De aantrekkelijke eerste minuten werden bekroond met een doelpunt. De opkomende Smith-Brown gaf voor op Dessers die behendig kon binnen koppen. Nadat het uitvak intussen zo’n beetje klaar was met juichen en de NAC spelers al weer bijna bij de middenstip stonden voor de aftrap, kwam er plots het fluitje van Wiedemeijer die na overleg met de grensrechter vervolgens naar het doelgebied wees voor een doeltrap. Verwarring alom. Waarom wordt het doelpunt in godsnaam afgekeurd? Even later sijpelde het door dat Dessers zich 10 tellen voor het doelpunt schuldig had gemaakt aan een duwtje tegen een RKC’er, en dat mag niet.

NAC liet zich niet van de wijs brengen en vervolgde de koers. Dat resulteerde in de 35e minuut in de openingstreffer. Vanaf ruim twintig meter legde Mounir el Allouchi aan voor een wonderschoon schot in de verre hoek. De middenvelder zette NAC op een 0-1 voorsprong. NAC mocht helaas slechts 7 minuten van die voorsprong genieten. Terwijl het uitvak massaal het populaire links-rechts nummertje van Snollebollekes uitvoerde deed Kevin van Diermen in het strafschop gebied een poging om een RKC schot te blokkeren, maar kreeg daar bij de bal tegen zijn arm. Wiedemeijer wees andermaal naar de stip. Langedijk benutte de penalty en zette de Wollukers op 1-1.

Na rust ging NAC weer voortvarend van start. De bal komt in de zestien terug en stuitert door naar de rechterzijde. Korte verovert daar met behendig fysiek werk de bal en weet met een rappe beweging de bal terug voor te zetten. Daar staat Dessers tussen een verdedigers en de keeper klaar om de bal in te tikken. NAC heeft weer de voorsprong.

RKC laat zich echter niet omver blazen en blijven geloven in meer. Brondeel weet de gelijkmaker tot twee keer toe te voorkomen, totdat hij in de 64e minuut zijn meerdere moet kennen in de kopbal van Fred Benson. De 2-2 houdt vervolgens een hele poos stand en geeft ook de verhoudingen van die fase weer.

NAC viel veel aan, RKC hield verdedigend aardig stand. Dijkhuizen wisselde de geblesseerde Dessers voor Adarabioyo. Tien minuten daarvoor was Shane O’Neill al in het veld gekomen voor Verschueren. Het was El Allouchi die de debutant O’Neill wist te vinden met een strakke voorzet. Met een duik wist de Amerikaanse Ier zijn debuut op te luisteren met een doelpunt.

Met nog een paar minuten op de klok werd het nog steeds spannend. RKC wilde de druk nog maar eens opvoeren om een gelijkmaker te maken. Hun aanvallende risicovolle wissel leverde het voordeel op voor NAC. Invaller Adarabioyo kwam op de rand van de zestien tussen twee verdedigers te staan. Vanuit die sandwich wist hij echter toch een schot op goal te lossen en mikte de bal in de linkerhoek naast de keeper. NAC maakt de bevrijdende 2-4 en bevrijd zich tegelijk van een oud complex.
BIJZONDERHEDEN R.K.C. Waalwijk-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen R.K.C. Waalwijk

ALGEMEEN

Jupiler League 2016/2017

vr 16 september 2016
Mandemakers Stadion
Waalwijk, Nederland

Toeschouwers: 3.442

Scheids: Reinold WIedemeijer
Grens: Dave Goossens en Joost van Zuilen
Official: Luca Cantineau

Scoreverloop

35' 0-1 Mounir El Allouchi
Assist: Rob Haemhouts
Schot (van afstand)
42' 1-1 Pieter Langedijk
Schot
Penalty
48' 1-2 Cyriel Dessers
Assist: Giovanni Korte
Schot (intikkertje)
64' 2-2 Fred Benson
Assist: Pieter Langedijk
Kopbal (na aanval)
87' 2-3 Shane O'Neill
Assist: Mounir El Allouchi
Kopbal (uit dood spelmoment)
90' 2-4 Fisayo Adarabioyo
Schot (van afstand)


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

R.K.C. Waalwijk
1. Tamati Williams
2. Gigli Ndefe
3. Nando Wormgoor
4. Serginho Greene
(89' 22. Mark Sifneos)
6. Steef Nieuwendaal (C) 
8. Roel van de Sande
(46' 21. Mohamed Mezghrani)
10. Kenny Anderson
23. Daan Rienstra
9. Johan Voskamp
(81' 7. Moussa Sanoh)
11. Pieter Langedijk
14. Fred Benson


N.A.C. Breda
26. Jorn Brondeel
2. Fabian Sporkslede
3. Arno Verschueren
(75' 29.  Shane O'Neill )
4. Kevin van Diermen
5. Ashley Smith-Brown
6. Gianluca Nijholt
(65' 14.  Olivier Rommens )
8. Rob Haemhouts  (C) 
27. Mounir El Allouchi
7. Giovanni Korte
9. Cyriel Dessers
(84' 21.  Fisayo Adarabioyo )
16. Brandon Barker

DOWNLOADS

KAARTEN

32' Gele kaart Nando Wormgoor
Reden: Neerhalen speler
36' Gele kaart Kenny Anderson
Reden: Neerhalen speler
41' Gele kaart Kevin van Diermen
Reden: Hands
44' Gele kaart Johan Voskamp
44' Gele kaart Mounir El Allouchi
61' Gele kaart Ashley Smith-Brown
Reden: Neerhalen speler
68' Gele kaart Serginho Greene
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over R.K.C. Waalwijk - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven