homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag FC Dordrecht-N.A.C. Breda (1-2)

Met inzet en misschien een beetje mazzel heeft NAC zich direct weer weten te herpakken na de zeperd in eigen huis tegen MVV. In het Riwal Hoogwerkers Stadion Formaly Known As Krommedijk (RHSFNAK) van FC Dordrecht boekte NAC een zwaarbevochten1-2.

Nadat we met z'n allen door MVV weer met beide beentjes op de grond waren gezet, wist de ploeg van Marinus Dijkhuizen dat er gewoon direct geknokt moest worden voor elke meter. Het begin van NAC is dan ook veelbelovend. als Jeff Stans de bal bekeken door het midden verlengd, maar Cyriel Dessers komt net een schoenmaatje tekort om de 0-1 binnen te tikken. Dordt is direct wakker geschud, want ze geven NAC geen meter ruimte meer, terwijl ze zelf vlot combineren. Het resulteert in wat kleine kansjes voor Dordt, maar de schoten van afstand gaan voornamelijk naast het doel van Jorn Brondeel. De grootste kans voor de thuisploeg komt na een verre inworp, de kopbal die hierop volgt gaat echter rakelings naast.

Toch is het NAC dat na een klein half uur spelen de score opent via Cyriel Dessers, die steeds nadrukkelijk gezocht wordt door zijn teamgenoten. Een goede actie met dito voorzet van Giovanni Korte belandt op het hoofd van de spits, die de bal onberispelijk achter keeper Tim Coremans kopt: 0-1. NAC houdt de voorsprong vervolgens keurig vast tot de rust, maar krijgt wel een tegenslag te verwerken. Keeper Jorn Brondeel komt ongelukkig in botsing met Da Cruz. Brondeel blijft even op het kanvas liggen, probeerde het nog wel, maar moest toch groggy vervangen worden door Andries 'de Joekel uit Joure' Noppert. Met een 0-1 voorsprong gaat NAC de rust in.

Na rust gaat NAC weer direct fel op zoek naar de tweede treffer, zoals al vaker de tactiek was in dit prille seizoen. Giovanni Korte vuurt al vroeg in de tweede helft een kanonskogel af op Coremans, die de bal niet kan klemmen. Het ontbreekt echter net aan iemand die de bal het laatste tikje geeft. Niet veel later redt Coremans opnieuw, ditmaal op een inzet van Dessers. Aan de andere kant heeft Andries Noppert minder geluk; een schot wordt van richting veranderd waardoor de doelman het nakijken heeft. 1-1 na 54 minuten spelen.

Het vreugdegemekker van de Schapenkoppen verstompt echter alweer gauw, als NAC direct antwoord mer een doelpunt. Een corner belandt bij Nijholt, die vervolgens de lat raakt, maar daarna ziet hoe basisdebutant Gino Demon precies op de goede plek staat om zonder aarzelen binnen te tikken: 1-2 nog voor het uur.

Vervolgens is het alle hens aan dek bij NAC, want Dordt voert de druk in de slotfase nog stevig op. Op inzet wordt de ene na de andere aanvalsgolf afgeslagen, en gek genoieg hoeft Noppert nog maar één keer echt in actie komen, als hij met zijn rechterhand een treffer van Arias voorkomt. Het blijft spannend tot de laatste seconde, maar NAC trekt de overwinning opnieuw op wilskracht over de streep. Volle bak NOAD en volle bak in de hekken!BIJZONDERHEDEN FC Dordrecht-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
FC Dordrecht

ALGEMEEN

Jupiler League 2016/2017

ma 22 augustus 2016
Riwal Hoogwerkers Stadion
Dordrecht, Nederland

Toeschouwers: 2.106

Scheids: Allard Lindhout
Grens: Erik Kleinjan en Maarten Ketting
Official: Christian Mulder

Scoreverloop

25' 0-1 Cyriel Dessers
Assist: Giovanni Korte
Kopbal (na aanval)
54' 1-1 Ricky van Haaren
Assist: Bradley de Nooijer
Schot
58' 1-2 Gino Demon
Assist: Cyriel Dessers
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

FC Dordrecht
1. Tim Coremans
2. Sai van Wermeskerken
3. Bradley de Nooijer
4. Erol Alkan
5. Ricky van Haaren
6. Blake Thompson
(76' Everon Pisas)
7. Joris Kramer
8. Jordy Vleugels
(68' Anthony Berenstein)
9. Alvin Daniels
10. Alessio da Cruz
(Joël Thomas)


N.A.C. Breda
26. Jorn Brondeel
(37' 1.  Andries Noppert )
2. Fabian Sporkslede
4. Kevin van Diermen
5. Ashley Smith-Brown
22. Gino Demon
6. Gianluca Nijholt
8. Rob Haemhouts  (C) 
10. Jeff Stans
7. Giovanni Korte
(84' 17.  Bodi Brusselers )
9. Cyriel Dessers
16. Brandon Barker
(79' 21.  Fisayo Adarabioyo )

DOWNLOADS

KAARTEN

33' Gele kaart Alessio da Cruz
54' Gele kaart Rob Haemhouts
Reden: Neerhalen speler
57' Gele kaart Bradley de Nooijer
Reden: Neerhalen speler
58' Gele kaart Kevin van Diermen
Reden: Neerhalen speler
82' Gele kaart Giovanni Korte

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over FC Dordrecht - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven