homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag FC Dordrecht-N.A.C. Breda (0-2)

In het weekend van carnaval mogen we traditiegetrouw op bezoek bij ADO, dat.. ow wacht even, verkeerde divisie. Dit jaar ging de Geel-Zwarte optocht richting Dordt, alwaar het heerlijk verpauperde stadion De Krommedijk het strijdtoneel zou zijn. Tegenwoordig draagt het overigens de naam "Riwal Hoogwerker Stadion", uiteraard vernoemd naar de hoofdsponsor en niet naar een Surinaams clubicoon zoals men wellicht zou kunnen vermoeden na een goeie lading carnavalspilskes.

Nadat de 'Kielegat Kesjoewels' bezit hadden genomen van het uitvak, zagen zij dat nieuweling Kevin van Diermen direct in de basis startte bij NAC. De verdediger was eerder die week op huurbasis overgekomen van Eredivisiebolwerk Excelsior, waardoor Michael Dingsdag plaats mocht nemen op de bank. Op het middenveld nam Ronnie Stam de plaats in van Divine Naah.

NAC startte het duel voortvarend, en wist de voorgenomen druk van de thuisploeg aanvankelijk eenvoudig te pareren alvorens zelf voor de eerste kansen van de wedstrijd te zorgen. De voorzetten van onder meer Van der Weg en Seuntjens werden in die fase echter niet op waarde geschat door de voorhoede, waardoor een Bredase treffer vooralsnog uitbleef. Na een half uur spelen leek de thuisploeg dan toch het initiatief te pakken en op voorsprong te komen. De ogenschijnlijke treffer van Fortes werd echter terecht afgekeurd wegens hands. Aan de andere kant was het ook even billenknijpen toen de Dordtse doelman geen antwoord had op een kopbal van Suk. Verdediger Bijl wist die inzet echter alsnog op de doellijn te keren.

De eerste helft leek vervolgens doelpuntloos uit te bollen, maar vlak voor rust kreeg NAC het opeens weer op de heupen. Na een goede combinatie zag Seuntjens zijn inzet via Dordt-speler Te Loeke in het zijnet belanden, maar uit de daaruit verworven corner was het wel raak. Bij de tweede paal kopte Ars keihard binnen, waarna men met 0-1 de rust in ging.

Na rust leek NAC er direct aan gelegen om de wedstrijd op slot te gooien. Met een felle start in het tweede bedrijf dwong het binnen 10 minuten de 0-2 af. Matic stuurde met een steekpass over links Lazic weg, die vervolgens goed het overzicht hield en Ars in stelling bracht voor zijn tweede treffer van de avond. Vanaf dat moment leek het de thuisploeg aan overtuiging te ontbreken, want het kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten die een gemakkelijke prooi vormden voor Ten Rouwelaar. Terwijl de bonte polonaise door het uitvak trok, boekte NAC dan ook een weliswaar onverwachte, maar zeker niet onverdiende 0-2 overwinning.BIJZONDERHEDEN FC Dordrecht-N.A.C. Breda

- Debuut Kevin van Diermen
FC Dordrecht

ALGEMEEN

Jupiler League 2015/2016

vr 5 februari 2016
Riwal Hoogwerkers Stadion
Dordrecht, Nederland

Toeschouwers: 2.892

Scheids: Martin van den Kerkhof
Grens: Christian Dobre en Jantinus Mein
Official: Steven van de Vrande

Scoreverloop

42' 0-1 Sjoerd Ars
Assist: Mats Seuntjens
Kopbal (na aanval)
54' 0-2 Sjoerd Ars
Assist: Vlatko Lazić
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

FC Dordrecht
1. Robbert te Loeke
2. Glenn Bijl
3. Arnaud de Greef
4. Danzell Gravenberch
(74' 12. Jafar Arias)
6. Jeffry Fortes (C) 
10. Michael Chacon
7. Jeroen Lumu
(66' 16. Sai van Wermeskerken)
8. Guus van den Weerdenburg
8. Jordy Vleugels
9. Rangelo Jango
11. Nick de Bondt


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
2. Dustley Mulder
(74' 11.  Danny Verbeek )
3. Luis  Pedro
4. Kevin van Diermen
28. Kenny van der  Weg
8. Uroš Matic
22. Joey Suk
(62' 14.  Divine Naah )
31. Ronnie Stam
5. Vlatko Lazić
9. Sjoerd Ars  (C) 
20. Mats Seuntjens

DOWNLOADS

KAARTEN

85' Gele kaart Nick de Bondt

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over FC Dordrecht - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven