homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Fortuna Sittard-N.A.C. Breda (2-3)

Twee dagen na de 'thriller' tegen SV Spakenburg zaten de NAC-supporters weer aan de buis gekluisterd om te zien welke loting de ballenblaasmachine van de KNVB dit keer zou produceren. Een ingewikkeld systeem met balletjes in verschillende schalen, want dit mocht niet tegen dat en zus mocht niet tegen zo. Wellicht dat er bij de volgende loting een apart mag-niet-thuis-schaaltje neergezet kan worden voor het balletje van NAC, want één ding is al jaren pas echt zeker: NAC speelt uit voor de beker. Zo ook deze keer, want de naam NAC prijkte uiteindelijk op het het aller-aller-aller

zwaarste laatste balletje dat uit de veredelde kermisattractie rolde. Het balletje daarvoor was voor fortuna, de absolute hekkensluiter van de juup-league met nog geen enkele overwinning dit seizoen, en in eigen huis zelfs nog geen enkele treffer. De club uit sittard ondervind net als NAC nog steeds de gevolgen van de puinhoop die Theo Mommers daar achterliet op het toneel van een vrijwel identiek bouwsel als het Rat Verlegh Stadion.

Maar daar houdt de vergelijking wel op. Want waar NAC nog elke thuiswedstrijd mag rekenen op een vrijwel uitverkocht stadion, is de situatie in zitterd net even wat anders. In het uitvak hadden deze avond al meer mensen plaatsgenomen dan in de rest van het spookachtig lege stadion. Zelfs de minuut stilte, ter nagedachtenis van overleden fortuna erelid John Leinarts, kreeg door het lege stadion een ietwat opmerkelijk karakter. Dat zou de wedstrijd ook krijgen, zo bleek.

NAC leek aanvankelijk geen kind te hebben aan de thuisploeg en kwam dan ook snel tot scoren via Mats Seuntjens, die in de 5e minuut op aangeven van Matic doelman Kaya omspeelt en beheerst binnen schoof. In tegenstelling tot het duel bij Spakenburg was er deze avond geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. NAC domineerde de eerste helft en voetbalde zich op het gemak naar de rust, er waarschijnlijk vanuit gaande dat de treffers vanzelf wel zouden komen tegen deze slapstick tegenstander. Vlak voor rust bleek dat dan ook het geval, toen arbiter Gözübüyük naar de stip wees nadat Amieux werd neergehaald. Tighadouini verzilverde de pingel eenvoudig. Aan de thee met 0-2, niks mis mee.

Het kan echter raar lopen bij N.A.C. Want na 5 minuten in de tweede helft ging de bal opnieuw op de stip, maar ditmaal aan de zijde van NAC wegens hands van Van Der Weg. Vanaf elf meter tekende Conneh vervolgens voor de allereerste(!) thuistreffer voor fortuna van dit seizoen. Ja... als het even tegenzit is NAC de ideale gast voor je feestje. Dat bleek wel toen 7 minuten na de 1-2 het 'thuisdoelsaldo' van fortuna zelfs werd verdubbeld. De Roover liet Baur hem de bal ontfutselen en keek vervolgens toe hoe aanvaller met een wonderschone lob Ten Rouwelaar kansloos liet. Het thuispubliek leek net zo verbaasd als gelukkig met deze 2-2, en NAC was weer terug bij af.

Gelukkig ontwaakten de heren tijdig uit hun schoonheidsslaapje, en namen ze het heft weer in handen. Invaller Sarpong was kort voor tijd zelfs dichtbij de beslissende treffer, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Er volgde een verlenging, waarbij het doel van fortuna veelvuldig maar tevergeefs onder vuur werd genomen. Totdat Erik Falkenburg eindelijk even uit z'n schulp kroop, de bal dichtbij het doel aannam en vervolgens vanuit de draai binnen schoot. Het bleek genoeg voor de tweede ontsnapping in het bekertournooi: eindstand 2-3.BIJZONDERHEDEN Fortuna Sittard-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen Fortuna Sittard

ALGEMEEN

KNVB-Beker 2014/2015
3e Ronde

di 28 oktober 2014
Offermans Joosten Stadion
Sittard, Nederland

Toeschouwers: 1.878

Scheids: Serdar Gözübüyük
Grens: Patrick Gerritsen en Rens Bluemink
Official: Steven van der Vrande

Scoreverloop

5' 0-1 Mats Seuntjens
Assist: Uroš Matic
Schot
45' 0-2 Adnane Tighadouini
Schot
Penalty
51' 1-2 Seku Conneh
Schot
Penalty
58' 2-2 Jordi Baur
Schot
95' 2-3 Erik Falkenburg
Assist: Uroš Matic
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

Fortuna Sittard
1. Ferhat Kaya
2. Fatih Turan
4. Roel Janssen
5. Kevin Kis
19. Sjoerd Linssen
(90' 18. Bob Vankan)
6. Jordy ter Borgh
8. Jordie Briels
(46' 14. Jordi Baur)
10. Ramon Voorn (C) 
11. Jasper Waalkens
17. Jeffrey Vlug
22. Seku Conneh
(100' 9. Donny de Groot)


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
2. Sepp de Roover
5. Rémy Amieux
15. Jesse van Bezooijen
(98' 4.  Aleksandar Damcevski )
28. Kenny van der  Weg
6. Joeri de Kamps
10. Uroš Matic
17. Erik Falkenburg
9. Kingsley Boateng
(74' 8.  Jeffrey Sarpong )
10. Adnane Tighadouini
20. Mats Seuntjens
(82' 14.  Joey Suk )

DOWNLOADS

KAARTEN

117' Gele kaart Erik Falkenburg
Reden: Neerhalen speler
120' Gele kaart Adnane Tighadouini
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over Fortuna Sittard - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven