homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag FC Dordrecht-N.A.C. Breda (0-1)

Na de geweldige overwinning in eigen huis tegen het verrassende PEC Zwolle, met een ijzersterke tweede helft, zou NAC wel even de puntjes op gaan halen bij de schapenkoppen. De verzameling asbestplaten met de naam de Krommedijk werkte als een magneet op de van nature nostalgische NAC-supporters, want het uitvak was ondanks de verplichte buscombi binnen no-time rammetje vol. De bustocht door de woonwijken van Dordt zorgde zoals verwacht voor een lekkere oldschool vibe, die nog eens werd versterkt door de complete pelotons ME die zich op elke straathoek langs de route leken te bevinden. Dit waarschijnlijk om het rijke aantal fiets- en rollatorbejaarden dat passeerde in het gareel te houden.

Aangekomen in het stadion kon men met een gerust hart constateren dat er geheel in stijl gepist mocht worden in een bouwkeet, hetzelfde soort als waaruit de vettige broodjes frikandel al voor rust uitverkocht waren. Het zicht in het 5-tredige uitvak was zoals het hoort te zijn: een hek met een net erachter. Vooral achter het doel kwam deze beleving nog beter tot zijn recht me ook nog de doelnetten die het zicht dus beperkte tot door een vakje-door een vakje-door een vakje kijken. De oudere supporters onder ons die vroeger voetbalspelletjes speelden op de Atari 2600 waanden zich daarmee terug in hun jeugdjaren.

De interactie met de supporters die waarschijnlijk de Kuip niet in mogen was er niet minder om, met ludieke leuzen over en weer, waarbij die van de schapenkoppen steeds uiteraard eerst beantwoord werden met een welgemeend mèèèeèh van Bredase zijde. In de 7e minuut werd er door beide supportersgroepen echter gebroederlijk geapplaudisseerd voor het op 13-jarige leeftijd omgekomen dordrechtsupportertje Ferenc Vermaas, dat vanuit het uitvak eveneens geëerd werd met een spandoek. Rare jongens die voetbalsupporters. Maar dus lang niet zo onbeschaafd als menig ribbroekdragend Gütmensch maar al te graag verkondigd.

Maar dan het duel, want daar moeten we het ook nog over hebben. Daar kunnen we kort over zijn: NAC werd vanaf minuut 1 helemaal scheel getikt door de Dordtenaren en wist met hangen, wurgen en wellicht zelfs Goddelijke interventie de score op 0-0 te houden tot een kwartier voor tijd. Toen was het sap ver op bij de promovendus, kreeg NAC eindelijk wat grip op de wedstrijd, en uiteindelijk veel meer dan het verdiend had. Joeri 'NOAD' de Kamps veroverde zo'n 5 minuten voor tijd de bal op het middenveld en stuurde zonder aarzeling Kingsley Boateng de diepte in met een sublieme steekpass. Afstormend op doelman Kurto deed Boateng gewoon wat een aanvaller hoort te doen in die situatie: Een klein tikje naar buiten, om de keeper heen en de beheerst de winnende 0-1 binnenschuiven. Gevolg: na bijna 90 minuten ergernis een exploderend uitvak met volk in de hekken en een paar voortanden in het beton. Rare jongens die voetbalsupporters.BIJZONDERHEDEN FC Dordrecht-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
FC Dordrecht

ALGEMEEN

Eredivisie 2014/2015

zo 14 september 2014
Krommedijk
Dordrecht, Nederland

Toeschouwers: 3.982

Scheids: Dennis Higler
Grens: Frank Jansen en Jermaine Lapar
Official: Davy Otto

Scoreverloop

87' 0-1 Kingsley Boateng
Assist: Joeri de Kamps
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

FC Dordrecht
1. Filip Kurto
3. Ilias Haddad
5. Marvin Peersman
2. Jeffrey Fortes
4. William Troost-Ekong
8. Robin Gosens
14. Joris van Overeem
(89' 20. Everon Pisas )
6. Funso Ojo
(82' 21. Ricky van Haren)
11. Giovanni Korte
12. Rick ten Voorde
9. Mart Lieder


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
4. Aleksandar Damcevski
16. Isak  Ssewankambo
5. Rémy Amieux
3. Henrico Drost
17. Erik Falkenburg
10. Uroš Matic
(66' 8.  Jeffrey Sarpong )
6. Joeri de Kamps
9. Kingsley Boateng
(90' 28.  Kenny van der  Weg )
11. Adnane Tighadouini
(75' 20.  Mats Seuntjens )
18. Stipe Perica

DOWNLOADS

KAARTEN

34' Gele kaart Rémy Amieux
Reden: Neerhalen speler
70' Gele kaart Joeri de Kamps
Reden: Neerhalen speler
73' Gele kaart Isak  Ssewankambo
Reden: Neerhalen speler
90' Gele kaart Erik Falkenburg

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over FC Dordrecht - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven