homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-P.S.V. (2-1)

Waar NAC het in uitwedstrijden moeilijk heeft om de punten mee terug naar Breda te nemen, gaat het in de thuiswedstrijden juist erg lekker. Al drie keer op rij werd er thuis gewonnen met overtuiging gewonnen. Deze zondagmiddag is het PSV van Phillip Cocu naar het Rat Verlegh Stadion afgereisd. PSV heeft het altijd lastig in Breda, de wedstrijd van vorig jaar uitgezonderd die NAC kansloos verloor met 1-6.

Na de wanvertoning in Waalwijk een week geleden, heeft Nebosja Gudelj Boldizsar Bodor en Danny Verbeek vervangen voor resp. Kenny van der Weg en Stipe Perica. Deze zonnige zondagmiddag wint NAC de toss en kiest Ten Rouwelaar verstandig om te beginnen aan de kant van Vak G waardoor hij de zon in zijn rug heeft. NAC begint fel aan de wedstrijd en lijkt erop gebrand de nederlaag van vorige week recht te zetten. Na nog geen twee minuten spelen is de eerste kans al voor Seuntjes na een actie van Sarpong. Zijn poging gaat maar net naast. Enkele minuten later is Locadia namens PSV gevaarlijk in het doelgebied. Hij kopt de bal tegen de arm van Kwakman en claimt hands. Van opzet is geen enkele sprake en er wordt terecht geen strafschop gegeven. Diezelfde Kwakman is even later gevaarlijk als hij een vrije trap, genomen door wie anders dan Buijs, maar net naast kopt. Met dertig minuten gespeeld is de grote kans op de openingstreffer voor Maher als hij een balletje krijgt van Toivonen die alle ruimte kreeg om die bal te geven. Van der Weg komt op het juiste moment naar binnen en met een sliding ontneemt hij Maher zijn doelpoging. Net voor rust is het Locadia, met zijn eerste echte kans van de wedstrijd, die de bezoekers alsnog op voorsprong zet. De bal wordt hard binnen geschoten maar lijkt houdbaar voor Ten Rouwelaar. De bal vliegt toch het doel in: 0-1.

Na rust zet PSV meteen druk om de voorsprong uit te kunnen breiden. Een schot van Willems gaat maar net over. NAC laat zich niet gek maken en blijft azen op de gelijkmaker. Willems maakt achterin een fout waardoor de bal via Sarpong bij Perica komt. Hij kan niet profiteren omdat Willems zijn eigen fout herstelt. PSV gaat meteen weer in de aanval en Depay schiet maar rakelings langs het doel van Ten Rouwelaar. Aan NOAD is deze wedstrijd geen gebrek en de kansen blijven komen via Poepon en Sarpong. In de 67e minuut krijgt NAC eindelijk loon naar werken. Buijs neemt een corner die, weliswaar bij toeval, via Kwakman achter Tytón valt. De stand is weer gelijk, een logisch gevolg van de tweede helft. Nog geen kwartier later krijgt NAC weer een vrije trap die deze maal genomen wordt door Verbeek, in de ploeg gekomen voor Lurling. De bal belandt weer bij Kwakman en deze keer schiet hij de bal heel bewust en hard in het doel: 2-1. Een schitterend doelpunt en het stadion ontploft; er is maar één club in Brabant! Met uiteindelijk nog vier minuten blessuretijd blijft het spannend maar de mannen van Gudelj geven de overwinning niet meer uit handen. De punten blijven, meer dan terecht, in Breda deze middag.BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-P.S.V.

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen P.S.V.

ALGEMEEN

Eredivisie 2013/2014

zo 10 november 2013
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 18.400

Scheids: Reinold Wiedemeijer
Grens: Rob Meenhuis en Nicky Siebert
Official: Karel van den Heuvel

Scoreverloop

44' 0-1 Jurgen Locadia
Assist: Ola Toivonen
Schot
67' 1-1 Kees Kwakman
Schot (intikkertje)
80' 2-1 Kees Kwakman
Assist: Danny Verbeek
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
3. Henrico Drost
28. Kenny van der  Weg
2. Sepp de Roover
5. Kees Kwakman
23. Jordy Buijs
14. Rydell Poepon
8. Jeffrey Sarpong
(86' 6.  Tim Gilissen)
10. Anthony Lurling
(78' 15.  Danny Verbeek)
20. Mats Seuntjens
18. Stipe Perica
(84' 17.  Anouar Hadouir)


P.S.V.
1. Przemyslaw Tytón
5. Jeffrey Bruma
3. Karim Rekik
(70' 2. Mathias Jřrgensen )
15. Jetro Willems
(82' Tim Matavž )
13. Santiago Arias
6. Adam Maher
7. Ola Toivonen
8. Stijn Schaars (C) 
22. Memphis Depay
11. Jurgen Locadia
17. Luciano Narsingh
(62' 14. Florian Jozefzoon)

DOWNLOADS

KAARTEN

40' Gele kaart Rydell Poepon
Reden: Neerhalen speler
52' Gele kaart Jordy Buijs
Reden: Neerhalen speler
54' Gele kaart Karim Rekik
58' Gele kaart Jetro Willems
Reden: Neerhalen speler
82' Gele kaart Mats Seuntjens
Reden: Neerhalen speler
90' Gele kaart Stijn Schaars
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - P.S.V.

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven