homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-A.Z. (3-0)

Na de swingende voorstelling in kirchraoi vorige week rust vandaag de druk op de schouders van de spelers om deze lijn door te trekken en ook het thuispubliek weer eens te trakteren op spektakel. De wondere wereld die NAC heet kan er binnen een paar dagen helemaal anders uitzien. Van het ene op het andere moment begon het te lopen op het veld, maar ook bestuurlijk is onze club in rustiger vaarwater gekomen. Stefaan Eskes is begin deze maand opgestapt en zijn plek is ingenomen door de veel breder gedragen Justin Goetzee, die meteen werk maakte van het terughalen van de eerder weggelopen sponsors. Van de laatste keer dat de 2 ploegen elkaar troffen wisten de klapperkazen slechts 2 keer winnend van het veld te lopen, NAC is dus de absolute angstgegner. Vorig jaar nog leverde de ploeg van Gertjan Verbeek een bijdrage in het eeuwfeest door na een voorsprong en doelpunten van Luijckx en een geweldig afstandsschot van Sep de Roover. AZ was dan ook op voorhand een zeer welkome gast op het 101-jarig feestje van onze club. "Neno is van ons" luidde een spandoek van de Breda Loco's en dus kwam het mooi uit dat hij uitgerekend deze wedstrijd langs kwam om het tegen zijn vader op te nemen.

Nebo zag geen enkele reden iets aan de basisopstelling te doen. De Roover en Seuntjens kregen vorige week een kans zich te laten zien en met name die laatste pakte die kans met beide handen aan.

De wedstrijd begon wat afwachtend. Beiden ploegen tastten elkaar zichtbaar af en pas na 13 minuten werd er voor het eerste gevaar gezorgd. Na een goedlopende aanval legde de volledig vrijstaande Lurling van een metertje of 20 aan, maar het schot mistte richting en kracht. Een paar minuten later was het bijna Neno die zijn eigen stadion het zwijgen oplegde, maar zijn schot ging naast.
Sarpong en Poepon... die voelen elkaar al een paar wedstrijden op rij uitstekend aan. Sarpong heeft de dribbel, de drang naar voren en het inzicht. Poepon de power om hard op doel te schieten en vaker nog hard op doel te koppen. Precies die situatie deed zich nu ook weer voor, maar de hoek was te lastig voor de diepe spits. Net voor rust schoot Buijs nog een vrije trap over, maar de spelers gingen rusten met de brilstand. De tweede helft zal passievoller moeten gaan worden. NAC was wel beter, maar echte grote, uitgespeelde kansen hadden ook de mannen Nebo nog niet gecreëerd.

Dat gebeurde na een paar minuten tweede helft. Danny Verbeek maakte een voor hem kenmerkende actie naar binnen, haalde uit en trof doel. Na de openingstreffer zagen we de tegenstander niet van tactiek wisselen. De gasten hadden 3 dagen daarvoor in Oekraďne gespeeld en die vermoeidheid waren ze duidelijk nog niet te boven. NAC ging lekker door. Poepon nam de rol die Seuntjens vertolkte vorige week over en zat scherp op het balbezit van de verdediging. Een dik kwartier voor het einde werd dat beloond. Poepon onderschepte, liep zichzelf vast, gaf de bal mee aan invaller Hooi, die snoeihard op de paal mikte. De bal viel weer precies goed voor de voeten van Poepon die de 2-0 aan zou tekenen. Feest op de tribunes! Direct daarna liet Neno met de 2e kans van de wedstrijd voor zowel hemzelf als zijn ploeg de aansluitingstreffer liggen.
NAC speelde niet zo sprankelend als tegen roda, maar de scherpte van de spelers was een genot voor het oog. Stipe Pepepeperica jaagde een bal af van de verdediging, waarna hij tijdens het stelling nemen met drukke armgebaren Vak G nog meer achter hem en de ploeg probeerde te krijgen. De situatie leidde tot niks, maar was tekenend voor het herwonnen zelfvertrouwen van het elftal. In de blessuretijd, tot slot, was het alweer Elson Hooi die het net deed bollen.
Zo maakte de hardwerkende Antilliaan (het staat er echt ;)) in 2 invalbeurten (52 minuten in totaal) een derde van de doelpunten die hij in de 38 wedstrijden daarvoor voor NAC in de competitie maakte.

Fantastisch. Het feestje in de Bea zou nog lang doorgaan. Alweer een memorabel verjaardagsfeestje en het spel van NAC ziet er de laatste wedstrijden zó goed uit (het plezier spat er geregeld af) dat de eerste 4 wedstrijden vergeten lijken. Opportunisme is zeker ook de NAC supporter niet vreemd.
BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-A.Z.

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen A.Z.

ALGEMEEN

Eredivisie 2013/2014

zo 22 september 2013
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 18.300

Scheids: Serdar Gözübüyük
Grens: Bas van Dongen en Dave Goossens
Official: Edwin van de Graaf

Scoreverloop

50' 1-0 Danny Verbeek
Assist: Anthony Lurling
Schot (van afstand)
74' 2-0 Rydell Poepon
Schot
90' 3-0 Elson Hooi
Assist: Stipe Perica
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
2. Sepp de Roover
3. Henrico Drost
5. Kees Kwakman
27. Boldiszár Bodor
23. Jordy Buijs
10. Anthony Lurling
(83' 18.  Stipe Perica)
20. Mats Seuntjens
(76' 11.  Joey Suk)
15. Danny Verbeek
(68' 7.  Elson Hooi)
14. Rydell Poepon
8. Jeffrey Sarpong


A.Z.
1. Esteban
2. Matthias Johansson
24. Jeffrey Gouweleeuw
29. Jan Wuytens
4. Nick Viergever
8. Nemanja Gudelj
19. Markus Henriksen
(76' 22. Steven Berghuis)
12. Viktor Elm
(62' 10. Willie Overtoom)
23. Roy Beerens
20. Aron Jóhannson
7. Johann Berg Gudmundsson
(67' 11. Maarten Martens)

DOWNLOADS

KAARTEN

45' Gele kaart Nick Viergever
Reden: Neerhalen speler
48' Gele kaart Aron Jóhannson
Reden: Neerhalen speler
87' Gele kaart Nemanja Gudelj
90' Gele kaart Jordy Buijs
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

11x winst voor NAC
6x gelijk spel
9x verlies voor NAC

Gem. score: 1,69 punten

Top scores:
1. oOdaantjeOo 4
2. desuik 4
3. Ewout 4
4. Hertog076 4
5. nac6 4

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

1Henrico Drost5
2Boldiszár Bodor3
3Jelle ten Rouwelaar3
4Sepp de Roover2
5Stipe Perica1

Meningen over N.A.C. Breda - A.Z.

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven