homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Heracles Almelo (1-1)

Na de carnavaleske vertoning tegen ado, waarbij NAC pas in de 80e minuut leek te ontwaken, kon de ploeg in eigen huis weer aantonen dat dit slechts een smet was op de mooie reeks die er op dat moment neergezet werd. En wel tegen ‘angstgegner’ Plasticveld Almelo, waarvan al zowel voor de competitie als voor de beker een keer verloren was dit seizoen. Ondanks opnieuw een slappe openingsfase, zou NAC de wedstrijd met de nodige NOAD toch nog aan het kantelen krijgen, wat de amusementswaarde zeker ten goede zou komen.

Maar zoals gezegd, de slappe openingsfase bleek ook deze avond iets om onderhand maar eens lering uit te trekken. Want het gaf de voetballende ploeg heracles de mogelijkheid om al binnen 10 minuten op voorsprong te komen. Een corner van Vejinovic werd door Rienstra verlengd en vervolgens door Everton binnen gekopt. Het zou nog even duren voor NAC hier een antwoord op had.

Dat kwam namelijk pas nadat Lurling in de 25e minuut … flink onderuit schoffelde omdat heracles verzuimde de bal uit te spelen voor de blessure van Hadouir. Die kwam ongelukkig in botsing met Rienstra, en moest per brancard het veld af. De blessure bleek later mee te vallen, maar door de actie van Lurling was wel de lont in het kruidvat onstoken, en spatte de NOAD plots van het veld. Dat leverde vlak voor rust al bijna de gelijkmaker op. Hooi zette met een slimme pass Buijs oog in oog met doelman Pasveer, maar Buijs raakte de bal helemaal verkeerd en plaatste de ogenschijnlijk zekere treffer ver naast. Met 0-1 aan de thee dus.

Na de rust ging NAC gewoon weer verder waar het gebleven was, en greep het heracles bij de keel. Binnen een minuut na de hervatting viel de eerste kans al te noteren van Luijckx die net naast schoot. Het publiek pikte het signaal want op de tribunes begon het inmiddels ook goed het stormen. De gelijkmaker hing duidelijk in de lucht en die kwam er dan ook na 10 minuten in het tweede bedrijf. Een goede voorzet zoals Buijs al vaker liet zien dit seizoen viel precies over de mee rennende voorste linie heen, en in de loop kopte Ten Voorde de bal snoeihard binnen: 1-1.

De ploeg had net als het publiek de smaak te pakken en ging op zoek naar meer. NAC drong de bezoekers volledig terug, waardoor die enkel nog aan verdedigen toekwamen. Gilissen kwam dichtbij een treffer met een schot dat net over ging, maar Lurling was dichtbij het maken van een treffer die de wereld over zou zijn gegaan. Pasveer moest bij een snelle aanval van NAC ver uit zijn doel komen, naar de zijkant van het veld. Hij trepte de bal hoog langs de lijn weg, maar deze werd door Lurling op zo’n 40 meter van de goal opgevangen. Die aarzelde niet, nam de bal op de borst en haalde direct uit. De bal ging met een sierlijke boog richting het doel van de kansloos terug rennende Pasveer, leek erin te vallen, maar daalde uiteindelijk net iets te langzaam waardoor het leer op het dak van het doel belande. Een harde en hele diepe OOOOOEEEEEHHH steeg er op het Rat Verlegh Stadion. Als die bal toch eens… maar dat telt natuurlijk niet.

Het duel bleef spannend, en in de slotfase kon de wedstrijd nog twee kanten op. Zo moest Ten Rouwelaar nog vol aan de bak na goede schoten van Vujicevic en Duarte, en had de lachwekkend maar consequent slecht fluitende Bels zomaar een strafschop kunnen geven toen Botthegin in de baan van een schot dook, en de bal raakte met zijn handen. Dat deed hij echter niet, waardoor Van der Weg in de dying seconds uiteindelijk nog de winnende op de slof kreeg uit een zeer slimme pass van de altijd haast onzichtbare maar evenzo onmisbare Gilissen. De jongeling schrok ogenschijnlijk van de plotselinge kans in het kolkende stadion, en liet de bal van de voet stuiteren.Hierdoor eindigde het zeer attractieve duel tussen elegantie en vechtlust in een terechte 1-1.

Boelie

BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Heracles Almelo

- De wedstrijd stond onder Belgische leiding;
- Omdat Jens Janse een week eerder van het veld gestuurd is stond Kenny van der Weg in de basis. Het product uit eigen opleiding is Mark Looms in de hiërarchie definitief voorbij;
- Vanwege blessures aan de voet en de knie was Alex Schalk niet in de wedstrijdselectie opgenomen;
- Na een halfuur spelen viel Anouar Hadouir geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Elson Hooi.
NAC head-to-head tegen Heracles Almelo

ALGEMEEN

Eredivisie 2012/2013

za 16 februari 2013
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 16.900

Scheids: Jonathan Lardot
Grens: Walter Vromans en Patrick Plumes
Official: Nicolas Laforge

Scoreverloop

11' 0-1 Everton
Assist: Ben Rienstra
Schot
56' 1-1 Rick ten Voorde
Assist: Jordy Buijs
Kopbal (uit dood spelmoment)


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
3. Eric Botteghin
2. Sepp de Roover
7. Kees Luijckx
28. Kenny van der  Weg
16. Nemanja Gudelj
6. Tim Gilissen
23. Jordy Buijs
(85' 20.  Mats Seuntjens)
10. Anthony Lurling
14. Rick ten Voorde
(76' 15.  Danny Verbeek)
17. Anouar Hadouir
(30' 25.  Elson Hooi)


Heracles Almelo
22. Remko Pasveer (C) 
14. Ben Rienstra
3. Bart Schenkeveld
5. Christian Dorda
8. Lerin Duarte
20. Thomas Bruns
17. Kwame Quansah
6. Dario Vujicevic
9. Marko Vejinovic
(61' 2. Milano Koenders)
11. Everton
7. Ninos Gouriye
(74' 21. Geoffrey Castillion)

DOWNLOADS

KAARTEN

36' Gele kaart Bart Schenkeveld
37' Gele kaart Anthony Lurling
60' Gele kaart Marko Vejinovic

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - Heracles Almelo

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven