homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-P.S.V. (1-6)

Het voetbal is al heel het seizoen niet om aan te gluren. De resultaten en het doelsaldo leggen feilloos bloot dat NAC verdedigend, aanvallend en als team ver achter blijft bij vrijwel alle andere eredivisieploegen. Toch viel zelfs nu nog in de aanloop naar de wedstrijd tegen titelfavoriet PSV steeds meer voorzichtig optimisme te bespeuren. NAC is de laatste zes edities op rij ongeslagen gebleven. De laatste vier keer werd de fabrieksclub zelfs over de knie gelegd en dus is er hoop op een nieuwe stunt dit jaar.

Een dag voor de wedstrijd leek die hoop meteen vervlogen omdat Jelle ten Rouwelaar op de training uitviel met een enkelblessure. Niemand hield er nog rekening mee dat de sterkhouder op tijd opgelapt zou zijn. Pas tijdens de warming-up werd tot ieders opluchting definitief besloten dat Jelle toch onder de lat kon staan.

NAC startte met dezelfde elf namen als drie dagen daarvoor in de verloren bekerwedstrijd tegen Heracles. Hoewel Janse weer terug was van zijn blessure begon Looms nog wel in de basis.
Vanaf minuut één werd duidelijk dat de Eindhovenaren wilden afrekenen met de reeks. NAC werd meteen vast gezet en het spel speelde zich direct voornamelijk af om en in het strafschopgebied van Jelle ten Rouwelaar. In de eerste 5 minuten creeërde PSV al 2 kansen, maar had NAC mazzel dat het vizier nog niet op scherp stond. Even later was het dan wel raak. De schutterende defensie kon een inworp niet wegwerken waardoor Lens makkelijk de bal in kon tikken. De tegengoal veranderde het spelbeeld niet. PSV zette nog een keer aan en op een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie in het 16-meter gebied maakte Sepp de Roover een domme overtreding, waarna Bas Nijhuis naar de stip wees. Jelle bewees zijn waarde voor NAC weer eens door naar de goede hoek te duiken en in eerste instantie de bal te pareren. Hij kon echter niet voorkomen dat de reboundsituatie alsnog een marge van twee doelpunten op het scorebord zette.

PSV dicteerde het spel het eerste kwartier van de wedstrijd volledig. Daarom kwam de schitterende volley van Jordy Buijs ook zo uit de lucht vallen. NAC maakte de aansluitingstreffer direct na de 2-0. En hoewel niks in het spelbeeld er op wees dat het nog een echte wedstrijd kon gaan worden werd de hoop nieuw leven in geblazen. Er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd in het Rat Verlegh Stadion. Maar bij dit NAC zit het er gewoon niet in. PSV kreeg weer alle ruimte om naar hartelust aan te vallen en wist voor rust zelfs nog twee keer te scoren. Dat was trouwens nauwelijks de verdienste van PSV te noemen. De 1-3 was een kadootje van Mark Looms, terwijl de 1-4 kado werd gedaan door de gehele verdediging.

De hopeloos falende Looms en Hadouir werden door Gudelj in de kleedkamer achtergelaten. Door Janse en Lurling in te brengen probeerde de machteloze trainer nog wat pit in de wedstrijd te leggen.
Het mocht allemaal niet baten. NAC speelde niet voor het eerst dit seizoen inspiratie –en concentratieloos. Het foutenfestival van de eerste helft ging in de tweede helft onverminderd door. Na 10 minuten spelen vergat Tim Gilissen bij een balaanname op het middenveld te kijken of er iemand in zijn rug liep, waarna PSV doodeenvoudig naar 1-5 kon counteren. Tien minuten voor tijd werd het ook nog 1-6.

Het enige lichtpuntje deze dag was de massale opkomst, steun en sfeer van de dik 18.000 te noemen.
We gaan de winterstop in als een gedoodverfde degradatiekandidaat. NAC heeft maar één verdediger. En ook de derde trainer dit seizoen blijft volharden in een systeem waarin de aanwezige aanvallers niet tot hun recht komen. De ploeg speelt zonder een grijntje zelfvertrouwen en staat er vergeleken met de concurrentie misschien wel het zwakste op. Zonder versterkingen en het lef om van systeem te durven wisselen als de situatie daar om vraagt komt het degradatiespook steeds dichterbij.

Danny B
BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-P.S.V.

- De aanvankelijk aangewezen scheidsrechter Jan Wegereef kreeg eerder op de dag te horen dat zijn contract bij de KNVB niet wordt verlengd. Kon er niet mee omgaan en zodoende was niet Wegereef, maar Nijhuis de scheidsrechter.
- Jens Janse was toch nog niet helemaal okselfris, dus Mark Looms was zijn logische vervanger. Looms faalde jammerlijk en na rust moest Janse alsnog komen opdraven.
- Jelle ten Rouwelaar raakte geblesseeerd daags voor de wedstrijd. De spuit, medische begeleiding en noodzaak zorgden er voor dat JtR toch tussen de palen stond.
- De 0-2 van PSV viel uit een reboundsituatie na een gegeven strafschop. De terecht gegeven strafschop werd veroorzaakt door een domme overtreding van Sepp de Roover.
- NAC verloor voor het eerst in 6 jaar weer eens thuis van PSV
- NAC gaat de winterstop in op een teleurstellende 16e plek.
NAC head-to-head tegen P.S.V.

ALGEMEEN

Eredivisie 2012/2013

za 22 december 2012
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 18.300

Scheids: Bas Nijhuis
Grens: Coen Droste en Wout Schaap
Official: Rutger Bekebrede

Scoreverloop

11' 0-1 Jermain Lens
Schot (intikkertje)
17' 0-2 Jermain Lens
Assist: Tim Matavz
Schot (rebound)
18' 1-2 Jordy Buijs
Assist: Elson Hooi
Schot (van afstand)
29' 1-3 Giorginio Wijnaldum
Assist: Kevin Strootman
Schot (intikkertje)
37' 1-4 Zanka
Schot
56' 1-5 Luciano Narsingh
Assist: Tim Matavz
Schot (intikkertje)
82' 1-6 Jurgen Locadia
Assist: Giorginio Wijnaldum
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
7. Kees Luijckx
(58' 28.  Kenny van der  Weg)
3. Eric Botteghin
4. Mark Looms
(45' 11.  Jens Janse)
2. Sepp de Roover
6. Tim Gilissen
23. Jordy Buijs
16. Nemanja Gudelj
25. Elson Hooi
9. Alex Schalk
17. Anouar Hadouir
(45' 10.  Anthony Lurling)


P.S.V.
21. Boy Waterman
2. Zanka
18. Timothy Derijck
3. Wilfred Bouma
13. Atiba Hutchinson
10. Giorginio Wijnaldum
8. Kevin Strootman
6. Mark van Bommel (C) 
17. Luciano Narsingh
(77' 19. Jurgen Locadia)
11. Jermain Lens
9. Tim Matavz
(72' 9. Memphis Depay)

DOWNLOADS

KAARTEN

35' Gele kaart Elson Hooi
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - P.S.V.

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven