homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Roda JC-N.A.C. Breda (0-0)

Na een gelijkspel thuis tegen Feyenoord, staat deze week de lastige uitwedstrijd tegen Roda JC op het programma. NAC moet het deze wedstrijd doen zonder Eric Botteghin, hij is geschorst door de rode kaart die hij in de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers opliep. Mark Looms is zijn vervanger. Ook Anthony Lurling is afwezig, hij heeft last van zijn hamstring. Hij wordt vervangen door Alex Schalk. Zo’n 150 supporters zijn in de wagen gestapt om NAC achterna te reizen naar Limburg.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd is voor Roda als er vier minuten gespeeld zijn. Gudelj verliest de bal, Donald draait snel en kan schieten. Gelukkig staat Ten Rouwelaar op de goede plek en hij weet te redden. De eerste mogelijkheid voor NAC dient zich aan in de negende minuut. Doelman Kurto blijft staan bij de corner en Luijckx staat vrij om te schieten. Kurto weet de bal weg te werken waarna de rebound op niets uitloopt. Via Németh, Delorge en Fledderus krijgt Roda een aantal kansjes waardoor Ten Rouwelaar het drukker heeft dan Kurto aan de andere kant van het veld. De eerste helft kabbelt voort en NAC gaat uiteindelijk rusten met 0-0.

De tweede helft gaat verder hoe de eerste geëindigd is; zwak. NAC weet de ballen van Roda aardig weg te werken maar is aanvallend niet sterk genoeg om echt gevaarlijk te worden. Het is wederom Ten Rouwelaar die na 15 minuten spelen in de tweede helft in actie moet komen. Biemans brengt de bal hard in maar weet Ten Rouwelaar niet te passeren. Roda lijkt nog een keer aan te willen gaan zetten en het is Hupperts die met een harde knal vanaf 20 meter uithaalt. Die bal kan maar net weggewerkt worden. Hupperts staat pas een paar minuten in het veld en zorgt gelijk voor het meest spannende moment in de wedstrijd. In de 72e minuut geeft Seuntjes, die alle ruimte had om meters te maken, een mooie steekbal op Schalk. Het schot van der Bomber gaat maar net over. 5 minuten later staat Hooi alleen tegenover vier verdedigers van Roda. Schalk komt hem helpen, omzeild twee man en gaat vervolgens naar de grond als hij lichtjes wordt aangeraakt door Hempte. Kuipers ziet er geen overtreding in en geeft Schalk een gele kaart voor een schwalbe. Beide teams weten in de resterende tijd niet te scoren waardoor de wedstrijd eindigt zoals deze begonnen is: 0-0.

Y.BIJZONDERHEDEN Roda JC-N.A.C. Breda

- Eric Botteghin ontbrak nadat hij in de wedstrijd tegen Feyenoord van het veld werd gestuurd. Mark Looms was zijn vervanger.
- Een dag voor de wedstrijd kreeg Anthony Lurling last van zijn hamstring. Alex Schalk verving hem in de punt van de aanval.
- Na 24 wedstrijden op rij minimaal één tegendoelpunt te hebben geďncasseerd hield Jelle ten Rouwelaar deze wedstrijd zijn doel schoon.
NAC head-to-head tegen Roda JC

ALGEMEEN

Eredivisie 2012/2013

za 15 december 2012
Parkstad Limburg Stadion
Kerkrade, Nederland

Toeschouwers: 12.820

Scheids: Björn Kuipers
Grens: Sander van Roekel en Erwin Zeinstra
Official: Edwin Boot

Scoreverloop  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

Roda JC
1. Filip Kurto
3. Bart Biemans
2. Martijn Monteyne
6. Danilo Pereira
15. Jimmy Hempte
14. Mitchell Donald
26. Laurent Delorge
(67' 20. Guus Hupperts)
8. Mark-Jan Fledderus
18. Adil Ramzi
16. Sanharib Malki (C) 
9. Krisztian Nemeth
(82' 19. Amin Affane)


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
4. Mark Looms
23. Jordy Buijs
2. Sepp de Roover
7. Kees Luijckx
6. Tim Gilissen
20. Mats Seuntjens
(90' 8.  Thilo Leugers )
16. Nemanja Gudelj
15. Danny Verbeek
(54' 17.  Anouar Hadouir )
9. Alex Schalk
25. Elson Hooi

DOWNLOADS

KAARTEN

40' Gele kaart Bart Biemans
78' Gele kaart Mats Seuntjens
Reden: Neerhalen speler
80' Gele kaart Alex Schalk
Reden: Schwalbe
81' Gele kaart Sanharib Malki

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over Roda JC - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven