homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Heracles Almelo (1-2)

Het laatste Avondje NAC tegen Excelsior was verloren gegaan, dus om voor de vertrekkende spelers Penders, Kolkka, Fehér, Idabdelhay en Snoyl, en natuurlijk het Bredase publiek een waardige afsluiting van het seizoen te bewerkstelligen moest er tegen Heracles toch echt gewonnen worden in deze allerlaatste thuispot van het seizoen. Maar hoewel het aan inzet niet ontbrak, trok NAC uiteindelijk toch weer aan het kortste eind.

Heracles, dat nog speelt voor een plek in de play offs, legt het eerste wapenfeit op tafel. Gorter moet eraan te pas komen om een kopbal van de doellijn te halen. Maar vanaf dat moment neemt NAC de regie in handen. Daarbij lijkt Ömer Bayram, voor het eerst gestart in de basis, voorop te gaan in de strijd. Hij lost het eerste schot op het doel van Heracles, maar ziet doelman Pasveer de bal tot corner verwerken. Maar NAC behoudt het overwicht, en ziet dat in de 17e minuut beloond. Fledderus aarzelt met uitverdedigen, waarna Schilder de bal oppikt. Hij gaat samen met Amoah op het doel van Pasveer af, die niets anders kan doen dan uit zijn doel komen. Schilder legt de bal logischerwijs breed op Amoah, die simpel binnen kan tikken. Met de vroege 1-0 lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Maar niet veel later begaat uitgerekend Fehér een behoorlijke domme fout. Hij komt met twee benen inglijden op Everton, en wordt daar terecht door arbiter Blom voor bestraft met rood. Dat betekent direct een korte afscheidspot voor de Hongaar, maar ook voor zijn ploeggenoot Kolkka, die vervolgens uit tactische overweging naar de kant wordt gehaald voor Koenders. Toch betekent het aanvankelijk niet dat NAC de overhand verliest, want aan het slot van de eerste helft krijgt NAC de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien. Bij een actie tussen Gorter en Fledderus komt Gorter ten val, en oordeelt Blom dat de bal op de stip moet. Blijkbaar gaat de regel toch op dat het slachtoffer niet zelf achter de bal plaats moet nemen, want waar Gorter anders zo doeltreffend is, schiet hij deze pingel veel te zwak in en brengt Pasveel simpel redding. Een dure misser, want de 1-0 ruststand zal later niet genoeg blijken.

In de tweede helft komt het eerste gevaar namelijk al direct van Heracles. Douglas en oud NAC’er Ellery Cairo stuitten beide echter op de wederom ijzersterk keepende Ten Rouwelaar. Het overtal van de gasten begint zijn tol te eisen en NAC kan niets anders dan counteren. Bijna levert dit ook succes op, als Schilder zijn stapmaatje Luijckx met een voorzet in stelling brengt. Die raakt de bal echter compleet verkeerd, waardoor ook deze grote kans verloren gaat. En dat lijkt ook het uiteindelijke breekpunt, want daarna volgen de kansen van Heracles zich in steeds rapper tempo op.

Het is wederom Ten Rouwelaar die zijn ploeg aanvankelijk met een paar knappe reddingen op de been houdt, maar hij is kansloos als Fledderus in de 70e minuut een bal goed in de verre hoek plaatst: 1-1. Heracles ruikt bloed, en zet aan voor nóg een slotoffensief. En ook dat slaagt, want in de 80e minuut komt de 1-2 op het scorebord. Koenders lijdt balverlies bij Cairo, die vervolgens zijn voorzet via het hoofd van Plet binnen ziet vallen. En daarmee is de wedstrijd gespeeld, aangezien NAC geen kansen meer kan creëren, en Heracles de scherpte mist in de afronding. Ook de laatste thuiswedstrijd gaat dus verloren.

Gelukkig maken kippenvelmomenten tijdens de ererondes van Rob Penders, Joonas Kolkka en Csaba Fehér na afloop een hele hoop goed. En waarschijnlijk ook de wetenschap dat er over twee weken een prachtig Geel-Zwart benefietweekend in het verschiet ligt.BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Heracles Almelo

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen Heracles Almelo

ALGEMEEN

Eredivisie 2010/2011

zo 1 mei 2011
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 18.800

Scheids: Blom
Grens: Langkamp, Siebert
Official: Higler

Scoreverloop

17' 1-0 Mathew Amoah
Assist: Robbert Schilder
Schot
70' 1-1 Mark-Jan Fledderus
Assist: Willie Overtoom
Schot
74' 1-2 Glynor Plet
Assist: Mark-Jan Fledderus
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
12. Csaba Fehér
3. Rob Penders  (C) 
7. Kees Luijckx
8. Robbert Schilder
6. Tim Gilissen
31. Ömer Bayram
20. Nemanja Gudelj
11. Joonas Kolkka
(25' 15.  Milano Koenders)
14. Mathew Amoah
18. Donny Gorter
(79' 5.  Julian Jenner)


Heracles Almelo
22. Remko Pasveer
2. Tim Breukers
3. Birger Maertens
4. Antoine van der Linden (C) 
5. Mark Looms
(46' 19. Ellery Cairo)
17. Kwame Quansah
23. Willie Overtoom
8. Mark-Jan Fledderus
21. Darl Douglas
(88' 14. Ben Rienstra)
18. Samuel Armenteros
(65' 12. Glynor Plet)
11. Everton

DOWNLOADS

KAARTEN

12' Gele kaart Tim Gilissen
56' Gele kaart Everton
57' Gele kaart Tim Breukers

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - Heracles Almelo

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven