homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Excelsior-N.A.C. Breda (1-3)

Driemaal is scheepsrecht. Het spelen van deze wedstrijd had nogal wat voeten in aarde. De eerste poging om te gaan beginnen dateerde van zaterdag 4 december. Heel Nederland lag onder dik sneeuwdeken en de wegen waren nagenoeg onbegaanbaar. Het uitverkochte uitvak zou ver leeg blijven, want niet veel supporters waren van plan om hun leven in de weegschaal gaan leggen voor het bezoeken van de pot tegen de Rotterdamse laagvlieger. Aan het begin van de avond werd dan ook in alle wijsheid maar besloten om de wedstrijd af te lasten. De tweede poging werd de woensdag erop gewaagd. Vol goede moed trok de NAC karavaan weer op naar de tweede club van rotterdam. Geen vuiltje aan de lucht= Nou ja, in ieder geval geen vorst en sneeuw. Tegen het eind van de middag werd de mist alleen maar dikker. Toch werd er maar begonnen aan de wedstrijd. Iedereen zag al wel dat dit niet lang zou duren. Vanuit het bezoekersvak was alleen Jelle ten Rouwelaar te bewonderen en af en toe een NAC verdediger. Van een middenlijn was allang geen sprake meer. Dat zorgde voor heel wat hilariteit in het stadion. Op het moment dat de bal in beeld was, luidde een luid gejuich in het uitvak. Het uitvak wat uiteraard niet op tv te zien was. Op het moment dat de bal in beeld van de tv camera´s was, luidde het vanuit het uitvak ´Waar is de bal, waar is de bal´ op het bekende deuntje. Na 5 minuten en 40 seconden hield scheidsrechter Sanders het voor gezien. Al met al, niets gemist.

De laatste poging dateerde van 15 december, precies een week later. In het bezoekersvak waar een optimaal sfeertje heerste, ging het gerucht rond dat er een meteoriet onderweg was naar het stadionnetje van Excelsior. Met grote vrezen werd gestart met minuut 6 op de klok.
NAC begon niet geheel verwonderlijk wat zenuwachtig aan de wedstrijd. Nog niet eerder wist NAC dit seizoen een uitwedstrijd winnend af te sluiten. Excelsior zou de ideale tegenstander zijn om van deze tendens af te geraken. Naargelang de wedstrijd ging NAC met steeds meer vertrouwen spelend. Mogelijk door de steun van het zeer luid aanwezige NAC publiek, waardoor het leek dat het een thuiswedstrijd speelde.

NAC kreeg ruimte maar ging te onnauwkeurig om met de kansen, waardoor het zich toch onnodig te moeilijk maakte. NAC hoefde zich eigenlijk geen zorgen te maken. Zeker niet met een Boussaboun en Amoah in de ploeg. In de 39e minuut bracht Ali de bal hoog en ver in het zestienmetergebied maar Amoah met een tegenstander tegen zich aanhangend de bal met ogenschijnlijk gemakt onder de verdediger door en langs de keeper tikte. Wat een schoonheid. NAC stond zowaar met 0/1 voor. NAC wilde het rap uitbouwen om wat geruster de kleedkamer in te kunnen. Daar had Leonardo voor kunnen zorgen, maar schoot te gehaast en zijn lob ging over de doellat heen.

Door die geringe 0-1 voorsprong rook excelsior na de rust haar kansen en voerde de druk flink op. Dat bood NAC ook kansen. NAC moest even terug maar kon ook een aantal scherpe counters voeren, omdat excelsior ruimte moest geven. Dat resulteerde in de 75e minuut in een prachtige combinatie van Gudelj met Schilder. Robbert Schilder naaide er tussenuit met de bal en aarzelde niet voor de goal. Een 0-2 stand met nog een kwartier op de klok. De punten leken in de pocket. Toch wist Excelsior de aansluitingstreffer te maken, daar waar ze eigen op leken te hebben gegeven. De rotterdammers gingen daarop weer volop in de aanval. NAC moest terug, waaruit weer een keurige NAC counter volgde. Boussaboun werkte in de 90e minuut de bevrijdende 1-3 binnen. NAC won haar eerste uitwedstrijd en dat voelde goed. Domper op de avond was het uitvallen van topscorer Amoah. Een bovenbeenblessure zal hem een aantal weken aan de kant gaan houden.

Don Leon
BIJZONDERHEDEN Excelsior-N.A.C. Breda

- Wedstrijd tweemaal uitgesteld geweest vanwege hevige sneeuwval en dichte mist.
- Eerste uitoverwinning voor NAC dit seizoen.
NAC head-to-head tegen Excelsior

ALGEMEEN

Eredivisie 2010/2011

wo 15 december 2010
Stadion Stad Rotterdam Ve...
Rotterdam, Nederland

Toeschouwers: 3.000

Scheids: Jeroen Sanders
Grens: Hans Olde Olthof en Jac Schenkels
Official: Dennis Higler

Scoreverloop

39' 0-1 Mathew Amoah
Assist: Ali Boussaboun
Schot
75' 0-2 Robbert Schilder
Assist: Nemanja Gudelj
Schot
84' 1-2 Tim Vincken
Assist: Kaj Ramsteijn
Schot
90' 1-3 Ali Boussaboun
Assist: Fouad Idabdelhay
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

Excelsior
1. Cees Pauwe
2. Daan Bovenberg
3. Norichio Nieveld
4. Kaj Ramsteijn
5. Miguel Nelom
6. Jordy Clasie
7. Roland Bergkamp
8. Ryan Koolwijk (C) 
9. Tim Vincken
10. Guyon Fernandez
(65' Shabir Isoufi)
11. Kevin Greg Wattamaleo
(7' Adnan Alisic)
(46' Nayib Lagouireh)


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
2. Milano Koenders
3. Rob Penders  (C) 
4. Gábor Horváth
5. Csaba Fehér
6. Tim Gilissen
7. Ali Boussaboun
8. Robbert Schilder
9. Leonardo Vitor Santiago
10. Mathew Amoah
(87' Fouad Idabdelhay )
11. Anthony Lurling
(7' Donny Gorter )
(67' Nemanja Gudelj )

DOWNLOADS

KAARTEN

In deze wedstrijd werden geen kaarten uitgedeeld of deze zijn nog niet ingevoerd

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over Excelsior - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven