homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Willem II-N.A.C. Breda (1-2)

Na eerder het seizoen onze rivalen al twee keer ernstig te kakken te hebben gezet, kon NAC het feestgevoel compleet maken door de ‘triple’ binnen te slepen in Tilburg. De verhoudingen waren alweer aardig op scherp gezet door een prachtige ludieke actie van Bredase kant, waarbij aan de vooravond van het duel alle bushokjes werden omgedoopt tot Jupiler League Combi Opstapplaats. En NAC deed daar dus nog een schepje boven op, door voor de tweede keer dit seizoen een achterstand in Tilburg om te buigen naar een overwinning.


NAC start het duel erg slap, en het is Willem II dat duidelijk het initiatief neemt. NAC leidt veel balverlies, terwijl de Willem II aanvalt alsof het een lieve lust is. Na enkele kleine kansen is het dan ook vroeg in de wedstrijd raak. De kersverse huurling Donald krijgt de bal teruggelegd op zo’n 25 meter, en haalt uit. Het aardige schot heeft een vervelende stuit waar ten Rouwelaar zich enigszins op verkijkt, maar Willem II komt desalniettemin verdiend op een 1-0 voorsprong.


Een tegenslag voor NAC, dat vlak daarna opnieuw een tikkie krijgt. Het is Leonardo die na een duel op de grond blijft liggen, en per brancard van het veld moet. De Brazilliaan, die net terugkeerde van een schorsing, blijkt later enkele weken uit de roulatie te zijn met een GGGblessure. Hij wordt vervangen door Amoah, die eveneens net teruggekeerd is, en wel van de Africa Cup.


NAC wordt nog altijd naar achteren gedreven, terwijl voor Willem II Nijland, Boutahar en Shetahul allen dichtbij een treffer zijn. Het is met name te danken aan uitstekend keeperswerk van ten Rouwelaar dat de Bredanaars in deze fase niet nog meer goals om de oren krijgen.


Maar zo’n 10 minuten voor rust lijkt het tij plots te keren. Het enthousiasme van de Tilburgers lijkt hen de das om te hebben gedaan, want ze maken een vermoeide indruk. NAC begint vanaf dat moment aan een waar offensief. Eerst wordt een hard schot van Gorter nog gekeerd door Aerts, maar in de 40e minuut is het dan toch Mathew Amoah die een prima actie maakt en de bal achter Aerts schiet. Arbiter en part-time superster Bas Nijhuis keurt het doelpunt af wegens vermeend hands, en geeft Amoah geel. Onterecht zo zou later blijken, maar dat is niet verrassen gezien het droevige niveau van het Nederlandse scheidsrechtersgilde.


Toch drukt NAC door en komt het voor rust alsnog op gelijke hoogte, dankzij een goal van Edwin de Graaf. Hij reageert snel en koelbloedig op een rebound van een afstandsschot van Robbert Schilder, waardoor men met een 1-1 stand de rust in gaat.


Na rust start NAC zoals het gelijk had moeten starten: fel en vlijmscherp. Willem II wordt aan alle kanten dolgespeeld, en bij vlagen legt NAC hogeschoolvoetbal op de mat, gecombineerd met een vechtlust die zijn weerga niet kent. Zo verovert Lurling diverse malen op de eigen achterlijn de bal, en staat hij voorin alweer klaar als de bal daar aanbeland. Bekeken steekpasses, hoge kruisballen, overstapjes, hakjes, driehoekjes die het de Tilburgers doen draaien voor de ogen, alles passeert de revue. Als Amoah de bal op aangeven van Gorter ontvangt na wederom zo’n prachtige aanval, schiet hij de bal hoog op doel. Aerts spring nog naar de bal, maar die stuitert éxact langs de onderkant van de lat achter hem. Het bomvolle en voortdurend luidruchtige uitvak ontploft voor de tweede keer dit seizoen nu NAC wederom de overwinning naar toetrekt na een achterstand.
Willem II mag zelfs nog in de handjes knijpen dat de vernedering niet nóg groter uitvalt, want het is NAC dat kans op kans blijft stapelen, terwijl de aangeslagen Tilburgers niets anders lijken te kunnen doen dan hulpeloos toekijken. Schoten van Gorter en Gillissen missen maar net doel, terwijl een kopbal van Amoah Aerts passeert, maar wonderbaarlijk óver het doel stuitert.Maar het maakt allemaal niets meer uit. De 1-2 eindstand staat als een huis. Het is dus weer feest in Tilburg, daar in dat hoekje van het stadion. Je zou er bijna aan gaan wennen… Willem II, bedankt voor een prachtig derbyseizoen!
BIJZONDERHEDEN Willem II-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen Willem II

ALGEMEEN

Eredivisie 2009/2010

vr 5 februari 2010
Willem II Stadion (a/d Go...
Tilburg, Nederland

Toeschouwers: 13.750

Scheids: Bas Nijhuis
Grens: Erwin Zeinstra en Angelo Boonman
Official: Tom van Sichem

Scoreverloop

15' 1-0 Mitchell Donald
43' 1-1 Edwin de Graaf
55' 1-2 Mathew Amoah


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

Willem II
1. Maikel Aerts (C) 
25. Marciano Bruma
(75' 2. Jens Janse)
3. Danny Schenkel
12. Bart Biemans
31. Frank van der Struijk
(52' 27. Junior Livramento)
23. Mitchell Donald
10. Saïd Boutahar
(75' 20. Jasper Waalkens)
24. Jan-Arie van der Heijden
14. Sergio Zijler
19. Gerson Sheotahul
29. Stefan Nijland


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
12. Csaba Fehér
2. Kurt Elshot
5. Kees Kwakman
29. Ferne Snoyl
7. Edwin de Graaf  (C) 
(88' 20.  Ellery Cairo )
6. Tim Gilissen
23. Robbert Schilder
19. Leonardo Vitor Santiago
(21' 14.  Mathew Amoah )
10. Anthony Lurling
(90' 8.  Tommie van der Leegte )
18. Donny Gorter

DOWNLOADS

KAARTEN

11' Gele kaart Csaba Fehér
28' Gele kaart Sergio Zijler
Reden: Schwalbe
38' Gele kaart Kurt Elshot
40' Gele kaart Mathew Amoah
Reden: Hands
73' Gele kaart Kees Kwakman

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over Willem II - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven