homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Willem II-N.A.C. Breda (2-0)

Na een week rust vanwege het interlandweekend, wachtte NAC in Tilburg weer één van de belangrijkste duels van het seizoen; de derby tegen Willem II. En daarin viel nog het één en ander recht te zetten. In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen werd er namelijk onnodig verloren van de oosterburen. Maar ook nu zou het helaas niet anders zijn.

Zoals altijd gaat deze derby van start als een schaakspel, en spelen beide ploegen behoudend. Toch heeft NAC duidelijk het beste van het spel, en creëert het de eerste kansen. Eerst komt Anthony Lurling net te kort als hij wordt weggestuurd richting doelman Aerts. Nog geen minuut later is het wederom bijna raak, als Nourdin Boukhari vanuit een vrije trap goed voorzet op Amoah, die de bal op de paal kopt. NAC blijft aanvankelijk doordrukken, en wordt nogmaals gevaarlijk door een laag schot van Donny Gorter, dat gepakt wordt door Aerts.

NAC lijkt de wedstrijd te controleren, en een doelpunt hangt in de lucht. Totdat Willem II plots een snelle counter maakt, en Boutahar vanaf de rechterkant op Jelle ten Rouwelaar af kan. Patrick Zwaanswijk komt naar binnen om hem de pas af te snijden, maar plots is daar Gorter die Boutahar ruw van de bal afzet, die vervolgens ten val komt. Arbiter Luinge legt terecht de bal op de stip, maar oordeelt tevens dat Boutahar volledig doorgebroken was. Gorter krijgt daarom de rode kaart van de arbiter, een beslissing die te betwijfelen valt, aangezien ook Zwaanswijk nog dicht bij Boutahar liep.

Het Tilburgse publiek ontwaakt plots, en juicht bescheiden bij het hele tafereel. Maar lang zal dat gejuich niet aanhouden. Terwijl Swinkels al achter de bal plaats heeft genomen, begint Matthew Amoah een beetje lastig te doen aan de rand van het strafschopgebied. Voordat Luinge Amoah weggestuurd heeft, is Swinkels blijkbaar zo uit zijn concentratrioe gebracht, dat hij de bal ver over schiet. Nu klinkt er een veel luider gejuich, afkomstig uit het uitvak.

Bijna lijkt NAC vervolgens het feest compleet te maken, als het nog geen minuut later een vrije krijgt net buiten het strafschopgebied. Boukhari schiet de bal echter net naast. Even later schiet uit een aanval Boukhari wel raak, maar gaat de vlag omhoog voor buitenspel. Onterecht, zo zou later blijken. En ook als Amoah even later in het strafschopgebied wordt neergehaald nadat hij met de bal aan zijn voet knap wegdraait van zijn tegenstander, beslist de arbitrage niet in het voordeel van NAC, en mag er gewoon doorgespeeld worden. Ruststand: 0-0.

En ook na rust blijft het NAC dat het betere van het spel heeft, hoewel het wel verder terugzakt. Via snelle counters krijgt het eerst een goede kans voor Lurling, die zijn schot echter net voorlangs ziet gaan. Even later komt Amoah vanaf de andere kant in een nog betere positie voor Aerts, maar in plaats van de bal vol op de wreef te nemen, kiest Amoah voor buitenkat voet. Dit is echter een te makkelijke prooi voor Aerts, en de stand blijft 0-0.

Terwijl NAC met 10 man nog altijd het overwicht heeft, is het dan toch Willem II dat in de 59e minuut weet te scoren. Boukhari lijdt knullig balverlies vlak buiten het eigen strafschopgebied, en Boutahar kan van dichtbij vrij schieten. Zijn inzet wordt nog gekeerd door ten Rouwelaar, maar de rebound wordt hard binnen geschoten door Zijler; 1-0.

En hoewel dit gezien het spel van NAC nog allerminst reden is tot paniek, wordt de wedstrijd kort daarna in feite beslist. Tijdens een kopduel zwaait Gillissen enigszins met zijn arm. Luinge ziet daar geen overtreding in, maar de vierde official kan zijn geldingsdrang deze middag niet weerstaan en attendeert de arbiter erop dat Gilissen hierbij een overtreding heeft begaan die moet worden bestraft met een gele kaart. Luinge geeft hier gehoor aan, en trekt voor de tweede keer dit duel geel voor Gilissen, wat betekent dat NAC verder moet met 9 man.

Toch blijft NAC nog steeds het overwicht behouden, maar Willem II speelt het slim uit door de 9 man van NAC met laf achterover leunen niet aan voetballen toe laat komen. Uit een counter scoort Willem II in de slotfase via Kargbo uiteindelijk zelfs nog de 2-0, en is het verhaal voor NAC uit.

Wederom dus een onnodige en onterechte nederlaag tegen Willem II. Dit maakt het des te belangrijker om de week erop voor de derde keer dit seizoen te winnen van AZ, en zo de aanstaande landskampioen nog even een weekje van de titel te houden.BIJZONDERHEDEN Willem II-N.A.C. Breda

 • Arjan Swinkels mist in de 25e minuut een penalty.

 • Joonas Kolkka speelt zijn 400e wedstrijd in het betaalde voetbal.

  NAC head-to-head tegen Willem II

  ALGEMEEN

  Eredivisie 2008/2009

  zo 5 april 2009
  Willem II Stadion (a/d Go...
  Tilburg, Nederland

  Toeschouwers: 14.700

  Scheids: Roelof Luinge
  Grens: Wilfred van der Pas en Jantinus Meints
  Official: Jeroen Sanders

  Scoreverloop

  59' 1-0 Sergio Zijler
  Schot (rebound)
  85' 2-0 George Mourad
  Assist: Ibrahim Kargbo


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  Willem II
  1. Maikel Aerts (C) 
  25. Nuelson Wau
  (58' 2. Jens Janse)
  31. Bart Biemans
  15. Rens van Eijden
  4. Arjan Swinkels
  22. Ibrahim Kargbo
  14. Mohamed Messoudi
  8. Kiki Musampa
  17. Sergio Zijler
  9. Frank Demouge
  (46' 11. George Mourad)
  10. Said Boutahar
  (80' 19. Ibad Muhamadu)


  N.A.C. Breda
  1. Jelle ten Rouwelaar
  28. Tyrone Loran
  5. Kees Kwakman
  4. Patrick Zwaanswijk  (C) 
  18. Donny Gorter
  11. Joonas Kolkka
  6. Tim Gilissen
  23. Nourdin Boukhari
  (74' 22.  Enric Vallès Prat )
  20. Ellery Cairo
  (63' 15.  Martijn Reuser )
  14. Mathew Amoah
  (86' 9.  Fouad Idabdelhay )
  10. Anthony Lurling

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  12' Gele kaart Tim Gilissen
  25' Rode kaart Donny Gorter
  Reden: Neerhalen doorgebroken speler
  45' Gele kaart Frank Demouge
  64' Rode kaart na 2x geel Tim Gilissen
  78' Gele kaart Sergio Zijler
  84' Gele kaart Tyrone Loran

  Prognoses

  0x winst voor NAC
  0x gelijk spel
  0x verlies voor NAC

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over Willem II - N.A.C. Breda

  Nog geen reaxies!

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven