homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Roda JC-N.A.C. Breda (0-3)

Na de zeperd van de week ervoor, toen NAC tegen Willem II na een uitstekende eerste helft keihard onderuit ging in een dramatische tweede helft, was het nu tijd om op bezoek te gaan bij zelfbenoemd subtopper Roda JC. Zou het NAC lukken om met dezelfde opstelling de zure nasmaak van vorige week enigszins weg te spoelen in Limburg?

Aanvankelijk gaan beide ploegen in de beginfase gelijk op. Het is zelfs Roda JC dat het de eerste twee wapenfeit op tafel legt; in de 8e minuut wordt een schot van Bodor in de kiem gesmoord, niet veel later gevolgd door een kopbal die over gaat. Veel verder zal Roda JC niet komen deze wedstrijd, want het is NAC dat direct daarna het initiatief in handen neemt. Dit leid na een kwartier al tot het recht op een strafschop, nadat Kah de bal overduidelijk met de arm raakt. Arbiter Nijhuis is zo’n beetje de enige in het hele stadion die er anders over denkt, en negeert de appelerende NAC-aanvallers.

NAC blijft echter gewoon druk zetten, en krijgt al snel weer kans. Lurling ziet zijn inzet uit een voorzet van Amoah maar net van de lijn gehaald worden. Dan is het ten Rouwelaar die eindelijk weer eens in actie moet komen. Eerst hoeft hij slecht toe te kijken hoe Cissé over de bal maait, en vervolgens moet hij zich dat toch strekken, om een verassend aardig schot van Saeijs over te tikken. Het zijn voorlopig weer de laatste pogingen van Roda om het thuispubliek iets te laten zien, want NAC neemt snel weer de overhand. Het is Amoah die in de 28e minuut de score lijkt te openen, als hij doelman Castro weet te passeren. De hoek is echter iets te scherp om de bal tussen de palen te kunnen plaatsen, en hij vindt dan ook het zijnet.

Tegen het einde van de eerste helft past Robert Maaskant een wissel toe. Patrik Mtiliga, die last heeft van zijn hamstring, verlaat het veld en wordt vervangen door jongeling Donny Gorter. Even lijkt er dan wat verwarring achterin te ontstaan, want bij een vermeend buitenspel laat de gehele NAC verdediging Cissé lopen, en gaat deze alleen op ten Rouwelaar af. Jelle staat vandaag echter zeer zelfverzekerd te keepen, en weet de inzet van Cissé simpel te keren. Het laatste wapenfeit in de eerste helft zal weer voor NAC zijn, als Kollkka een goed schot lost op het Limburgse doel. De bal wordt door Catro echter weggeslagen, en Penders probeert uit de rebound te scoren. Zijn inzet is echter te zwak, en de ploegen gaan beiden de rust in zonder te hebben gescoord.

Na rust is het direct opnieuw NAC dat het initiatief neemt. Vlak na rust wordt een inzet van Martijn Reuser door invaller de Jong van de lijn gehaald. In de 55e minuut is het dan uiteindelijk toch raak. Castro moet ver uitkomen, om de bal net buiten het strafschopgebied weg te koppen. Hij kopt echter direct in de voeten van Kees Kwakman, die direct een prachtige solo inzet. Eerst verschalkt hij Castro zelf, en gaat hij door op het doel. Hij omspeelt daarna de Fauw, en ook nog Saeijs wordt simpel aan de kant gezet. Hard en overtuigend schiet Kwakman zelf de bal vervolgens in. Een prachtige goal, die de meer dan terechte 0-1 stand op het scorebord zet.

Nu is de beer echt los. Roda moet komen, en NAC heeft steeds minder problemen om in de buurt van het Limburgse strafschopgebied te komen. Sterker nog; Lurling breekt in de 68e minuut door tot diep in het strafschopgebied, maar wordt neergehaald door Meeuwis. Die wordt daarop door arbiter Nijhuis bestraft met een strafschop en een gele kaart. Nog voordat Nijhuis die gele kaart terug in zijn borstzakje heeft gedaan, is Donny Gorter al vanuit de achterhoede naar voren gesneld, en ligt de bal al op de stip. De spanning in het uitvak stijgt voelbaar, want zal de jongeling de druk van een strafschop aankunnen? Gorter zucht nog een keer, start aan zijn aanloop en neemt vervolgens alle twijfel bij de NAC-aanhang weg. Onberispelijk plaatst hij de bal achter de kansloze Castro, en feest hij vervolgens mee met het uitvak als de 0-2 stand het scorebord siert.

Roda is helemaal kapot gestreden en kan alleen nog maar toekijken hoe NAC probeert de score nog verder uit te bouwen. Maakant wisselt met nog 10 minuten te spelen Martijn Reuser en Tommy van der Leegte voor respectievelijk Gilissen en Loran. Het zal uiteindelijk tot de laatste minuut duren voordat NAC de score nog verder uitbouwt. Na goed werk van Lurling kan hij vanaf rechts vrij doorlopen op Castro. Onzelfzuchtig als hij is, legt hij de bal echter af op Amoah, die overtuigend raak schiet. Zo bepaald hij de eindstand op 0-3, en kunnen de spelers en supporters met een zeer tevreden gevoel naar huis.

Boelie
BIJZONDERHEDEN Roda JC-N.A.C. Breda

 • Idabdelhay, Tamerus, De Graaf, Kramer, Benomar, Pattinama (allen geblesseerd) afwezig.

 • Tyrone Loran maakt zijn rentree na een lange blessure.

 • Penders speelt zijn 250e officiële wedstrijd voor NAC en zijn 200e in de eredivisie.

 • Kwakman en Gorter scoren hun eerste eredivisiedoelpunt.

  NAC head-to-head tegen Roda JC

  ALGEMEEN

  Eredivisie 2008/2009

  zo 21 september 2008
  Parkstad Limburg Stadion
  Kerkrade, Nederland

  Toeschouwers: 14.194

  Scheids: B. Nijhuis
  Grens: S. van Roekel en B. Simons
  Official: M. Ketting

  Scoreverloop

  55' 0-1 Kees Kwakman
  Schot (na solo-aktie)
  67' 0-2 Donny Gorter
  Schot (penalty)
  Penalty
  90' 0-3 Mathew Amoah
  Assist: Anthony Lurling
  Schot


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  Roda JC
  1. Bram Castro
  2. Davy De Fauw (C) 
  3. Jan-Paul Saeijs
  4. Pa Modou Kah
  27. Boldizsár Bodor
  (46' 17. Marcel de Jong)
  7. Edwin Linssen
  (64' 25. Ruud Vormer)
  8. Willem Janssen
  (75' 14. Harrie Gommans)
  6. Marcel Meeuwis
  34. Jeanvion Yulu Matondo
  10. Andres Oper
  19. Sekou Cissé


  N.A.C. Breda
  1. Jelle ten Rouwelaar
  12. Csaba Fehér
  3. Rob Penders  (C) 
  4. Patrick Zwaanswijk
  19. Patrick Mtiliga
  (35' 18.  Donny Gorter )
  15. Martijn Reuser
  (70' 6.  Tim Gilissen )
  8. Tommie van der Leegte
  (79' 28.  Tyrone Loran )
  5. Kees Kwakman
  11. Joonas Kolkka
  14. Mathew Amoah
  10. Anthony Lurling

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  52' Gele kaart Marcel de Jong
  Reden: Neerhalen speler
  52' Gele kaart Donny Gorter
  Reden: Schoppen (onbesuisde tackle)
  66' Gele kaart Marcel Meeuwis
  Reden: Neerhalen speler
  69' Gele kaart Ruud Vormer

  Prognoses

  0x winst voor NAC
  0x gelijk spel
  0x verlies voor NAC

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over Roda JC - N.A.C. Breda

  [ laatste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

  Brigadas

  Geplaatst: zondag 21 september 2008 om 22:55u

  Een goeie wedstrijd met een zeer goed resultaat. Iedereen speelde wel een goeie wedstrijd!


  [ eerste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven