homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Heracles Almelo (3-0)

Na de bijzonder matige vertoning in de bekerwedstrijd tegen FC Oniworld, mocht NAC in eigen huis laten zien dat ze wel degelijk in de top van de Eredivisie thuis hoorden. Die kans grepen zij dan ook met beide handen aan.

Hoewel de eerste helft aanvankelijk vrij gezapig is, weet NAC toch duidelijk het overwicht te houden. Na een kleine kans van Heracles, waarbij een kopbal van Drost makkelijk gepakt wordt door Jelle ten Rouwelaar, is het NAC dat voortdurend het doel zoekt van de Almeloërs. Dat resulteert in een afstandsschot van Tommie van der Leegte, welke door Pieckenhage wordt gestopt. Twee voorzetten van Joonas Kolkka en Kees Kwakman komen gevaarlijk voor het doel van Pieckenhage, maar kunnen door niemand worden afgerond. Ook Ellery Cairo krijgt een dot van een kans, maar hij krijgt de bal niet goed onder controle als hij alleen op Pieckenhage af kan gaan.

Maar NAC weet toch nog wat echt spektakel te brengen de eerste helft, en komt daarin zelfs nog dicht bij de openingstreffer. Zo onderschept Kwakman een pass van de Vries, en kan NAC snel uitbreken. Met een man meer situatie in de aanval lijkt het een uitgespeelde kans, maar NAC houdt er slechts een corner aan over. Hieruit lijkt dan toch de openingstreffer te komen, als Patrick Zwaanswijk vrij kan koppen, Hij ziet zijn inzet echter op de paal uiteenspatten. Heracles probeert vervolgens uit de counter nog iets terug te doen. Een schot van Everton wordt echter vakkundig weggestompt door ten Rouwelaar, en de rebound van de Vries gaat naast. NAC legt daarna nog het laatste wapenfeit op de mat, als Ellery Cairo zijn inzet op de lat ziet stuiteren. Met een 0-0 stand gaat men de rust in.

In het tweede bedrijf ligt het tempo direct hoog. NAC is duidelijk van plan dit varkentje dan eindelijk eens te gaan wassen en dat leidt, na twee gemiste kansen van Kwakman en Rob Penders, tot de openingstreffer. Csaba Feher laat in de 54e minuur nog maar eens zien dat hij bijzonder ver kan ingooien. Kwakman verlengt de bal met het hoofd, en Cairo schiet de bal vervolgens met een prachtige vallende omhaal in de verre hoek. Pieckenhage is kansloos, en NAC leidt verdiend met 1-0.

Dan lijkt de ban gebroken. Heracles moet komen en NAC krijgt steeds meer ruimte. Na een slimme steekpass in de 62e minuut van Kwakman, pikt de Graaf de bal goed op. Hij schiet de bal voor Pieckenhage langs en verdubbelt daarmee de score: 2-0. Heracles is de kluts nu helemaal kwijt, en Matthew Amoah lijkt in de 73e minuut de score gemakkelijk nog verder uit te breiden als hi Pieckenhage net binnen het 16-meter gebied omspeelt. Die gooit zich echter voor Amoah, waarna die lnaar de grond gaat. Arbiter Winter ziet er een penalty in, en Patrick Zwaanswijk mag vanaf elf meter aanleggen. Hoewel Pieckenhage de goede hoek kiest, weet hij het harde geplaatste schot van Zwaanswijk niet te keren, en komt de mooie eindstand op het bord: 3-0. Hiermee pakt NAC niet alleen drie ‘verplichte’ punten om mooi bovenin mee te blijven draaien, maar doen zij tevens goede zaken wat betreft het doelsaldo.
BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Heracles Almelo

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen Heracles Almelo

ALGEMEEN

Eredivisie 2008/2009

vr 14 november 2008
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 16.615

Scheids: M. Winter
Grens: R. Meenhuis en J. Pool
Official: B. de Groot

Scoreverloop

54' 1-0 Ellery Cairo
Assist: Kees Kwakman
Schot (omhaal)
62' 2-0 Edwin de Graaf
Schot (na solo-aktie)
73' 3-0 Patrick Zwaanswijk
Schot (penalty)
Penalty


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
2. Csaba Fehér
3. Rob Penders
4. Patrick Zwaanswijk
19. Patrick Mtiliga
6. Edwin de Graaf
(78' Kurt Elshot)
7. Tommie van der Leegte
8. Kees Kwakman
(88' Tyrone Loran)
9. Ellery Cairo
10. Mathew Amoah
11. Joonas Kolkka
(85' Donny Gorter)


Heracles Almelo
1. Pieckenhagen
2. Breukers
3. Maertens
4. Wuytens
5. Looms
6. Bajer
7. De Vries
8. Van den Bergh
9. Klavan
10. Dost
11. Everton
(85' Schulmeister)

DOWNLOADS

KAARTEN

73' Gele kaart Pieckenhagen
Reden: Neerhalen doorgebroken speler

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - Heracles Almelo

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Brigadas

Geplaatst: zondag 16 november 2008 om 0:47u

Verdiend gewonnen. NAC startte goed, en had al snel de leiding kunnen nemen. Dat deden we niet, waardoor Heracles weer terug in de wedstrijd kwam. Na rust werd al vrij snel de bevrijdende 1-0 gemaakt, waarna NAC de wedstrijd simpel uitspeelde.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven