homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-SC Heerenveen (4-2)

Na de knappe overwinning in Kerkrade op Roda JC, wachtte nu een zeer geduchte tegenstander. Koploper Heerenveen kwam op bezoek in het Rat Verleghstadion. Het leek een bijzonder lastig verhaal te gaan worden, want NAC had in eigen huis al 5 jaar niet meer gewonnen van de Friezen. Toch zou een overwinning belangrijk erg zijn. Niet alleen voor de punten, maar er moest ook nog duidelijk even iets rechtgezet worden voor het thuispubliek, na de blamage tegen Willem II.

NAC start dan ook weer zeer fel aan de wedstrijd. Na twee minuten resulteert dat al in de eerste kans voor de Parel van het Zuiden, als Anthony Lurling Drost uitkapt en voorgeeft op Matthew Amoah. Die schiet de bal echter naast, maar de toon lijkt gezet. NAC blijft de aanval zoeken, en vindt deze na bijna een kwartier spelen. Lurling legt vanaf links de bal terug op Martijn Reuser, die goed het overzicht behoud en de bal knap in de linker onderhoek plaatst; 1-0. Het Rat Verleghstadion schudt op zijn grondvesten, want het publiek gaat helemaal los.

Slechts een paar minuten later is het alweer bijna raak, als Joonas Kolkka de bal voorgeeft op Amoah na een één twee. Amoah maakt een omhaal, maar raakt de bal helaas net niet goed genoeg. Hierna is het weer even Heerenveen dat iets probeert terug te doen, en dat resulteert in een kans voor Roy Beerens. Zijn schot wordt echter geblokt door ten Rouwelaar, en Gerald Sibon schiet in de rebound naast.

Dan is het NAC dat na een half uur spelen wederom een fikse stoot uitdeelt aan het zoekende Heerenveen. Lurling komt razendsnel op over links, en gaat alleen op keeper Brian Vandenbussche af. Die verschalkt hij vervolgens met een bekeken stiftje, en zet zo een riante 2-0 op het scorebord. Het publiek juicht uitzinnig, maar zal weer snel tot bedaren worden gebracht als Michael Dingsdag in de 41e minuut uit een scrimmage de aansluitingstreffer maakt, nadat ten Rouwelaar de bal eerst nog twee keer knap weet te keren. Het lijkt een slecht voorteken, zo’n tegentreffer vlak voor rust.

Maar niets blijkt minder waar. Heerenveen krijgt namelijk nog even vier minuten van het beruchte avondje NAC voor de kiezen. Matthew Amoah weet uit de eerste de beste aanval de blunderende Vandenbussche af te straffen, en kopt de bal binnen. Het publiek is wederom uitzinnig, en dit geeft Amoah andermaal vleugels. Slechts 2 minuten later is hij weer bijzonder attent, en frommelt hij de bal nogmaals langs Vandenbussche. Met een fenomenale 4-1 ruststand lijkt de wedstrijd gespeeld.

Na rust is het Heerenveen dat moet komen, en ook continu de aanval zoekt. De solide NAC-defensie wordt echter hartstochtelijk ondersteund door het publiek, en weet de aanvallen van de Friezen goed op te vangen. Ook als Penders de wedstrijd moet verlaten vanwege een scheenbeenblessure, en Tyrone Loran zijn taak moet overnemen, blijft de defensie staan als een huis. Toch weet Heerenveen de spanning nog enigszins terug te brengen, dankzij wat hulp van de dramatisch slecht fluitende arbiter Liesveld. Als de bal ongelukkig tegen de arm van Feher rolt, die net een sliding inzet, legt hij de bal op de stip. Pranjic schiet onberispelijk binnen, en een half uur voor tijd is het dan toch nog een beetje billenknijpen met 4-2 op het scorebord.

Maar NAC blijft onverminderd knokken, en komt eigenlijk nooit meer echt in gevaar. Het krijgt zelfs nog kansen genoeg om de score uit te breiden, maar de scherpte ontbreekt. Een kopbal van Amoah is te zacht, en een schot van Kolkka gaat voorlangs. Als Lurling naar de kant gaat, mag de snelle Ellery Cairo het nog proberen. Koud in het veld, krijgt hij direct een dot van een kans. Vandenbusche verliest een terugspeelbal en Cairo heeft kans om te schieten. Hij heeft echter net teveel tijd nodig en Vandenbussche kan zijn fout herstellen.

De minuten tikken steeds sneller weg, en na drie minuten blessuretijd is het dan eindelijk een feit: NAC wint voor het eerst sinds 5 jaar in eigen huis van Heerenveen. En dat niet alleen; het wint op een spectaculaire wijze, en trakteert het publiek na lange tijd weer op een onvervalst avondje NAC.
BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-SC Heerenveen

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen SC Heerenveen

ALGEMEEN

Eredivisie 2008/2009

za 27 september 2008
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 16.700

Scheids: R. Liesveld
Grens: H. ten Hoove en N. Siebert
Official: R. van Meenen

Scoreverloop

14' 1-0 Martijn Reuser
Assist: Anthony Lurling
Schot (van afstand)
36' 2-0 Anthony Lurling
Assist: Mathew Amoah
Schot
46' 2-1 Michael Dingsdag
Assist: Mika Väyrynen
42' 3-1 Mathew Amoah
Assist: Martijn Reuser
Kopbal (na aanval)
45' 4-1 Mathew Amoah
Assist: Csaba Fehér
Schot
60' 4-2 Danijel Pranjic
Schot (penalty)
Penalty


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
12. Csaba Fehér
3. Rob Penders  (C) 
(54' 28.  Tyrone Loran)
4. Patrick Zwaanswijk
19. Patrick Mtiliga
8. Tommie van der Leegte
15. Martijn Reuser
(67' 2.  Kurt Elshot)
5. Kees Kwakman
11. Joonas Kolkka
14. Mathew Amoah
10. Anthony Lurling
(75' 20.  Ellery Cairo)


SC Heerenveen
1. Brian Vandenbussche
22. Henrico Drost
(46' 2. Milan Kopic)
4. Michel Breuer (C) 
5. Michael Dingsdag
16. Calvin Jong-a-Pin
6. Mika Väyrynen
17. Christian Grindheim
10. Danijel Pranjic
8. Roy Beerens
(83' 18. Pedro Beda)
35. Gerald Sibon
13. Tarik Elyounoussi
(46' 12. Paulo Henrique)

DOWNLOADS

KAARTEN

20' Gele kaart Roy Beerens
59' Gele kaart Csaba Fehér
Reden: Hands
66' Gele kaart Gerald Sibon
66' Gele kaart Martijn Reuser
67' Gele kaart Tommie van der Leegte
Reden: Schoppen (onbesuisde tackle)

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - SC Heerenveen

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Brigadas

Geplaatst: zondag 28 september 2008 om 12:51u

Een echt avondje NAC. Strijd, passie, sfeer, billenknijpen, en nog winnen ook! Schitterend!

bredagirlxxx

Geplaatst: dinsdag 30 september 2008 om 20:01u

en de sfeer was weer terug bij de parel van het zuiden hoor het stadion stond te trillen


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven