homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Willem II (1-3)

Het knappe resultaat uit de eerste wedstrijd, waarbij gewonnen werd bij AZ, gaf goede moed voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen; de derby tegen Willem II. Een derby die vaak meer leeft onder de supporters dan onder de spelers. Veel lawaai vanaf de tribunes, een bloedeloos duel op het veld. Deze derby werd echter anders.

Vanaf het eerste fluitsignaal klapt NAC er bovenop. Dit resulteert al direct in de eerste minuut in een goede kans voor Anthony Lurling. Hij schiet de voorzet van Joonas Kolkka echter ver over het doel van Maikel Aerts. Het Bredase publiek joelt uitbundig om deze zinderende start. Niet veel later is het alweer bijna raak, wanneer de uitgekomen Aerts een bal slecht wegtrapt, recht in de voeten van Matthew Amoah. Die aarzelt niet, en schiet gelijk op het lege doel. De terug rennende Aerts weet de bal echter nog net met zijn vingertoppen te beroeren, en verwerkt de bal tot corner. NAC heeft in deze beginfase duidelijk de overhand, en Willem II rent achter de feiten aan. De frustratie die dit teweegbrengt komt tot uiting in een reeks forse overtredingen op met name Lurling. Arbiter Blom roept de Tilburgers een halt toe door Kargbo vroeg in de wedstrijd terecht te trakteren op een gele kaart.

NAC zal de hele eerste helft blijven domineren, en het openingsdoelpunt hangt in de lucht. Eerst creeeren de Bredanaars nog wat kleine kansen, waarbij Martijn Reuser twee schietkansen mist, en Tommy van der Leegte een afvallende bal zwak in schiet. In de slotfase van de eerste helft lijkt de openingsgoal er eindelijk te komen, als NAC maar liefst vier grote kansen krijgt. Tien minuten voor rust is Amoah uiterst attent, en weet op de achterlijn de bal handig te ontfutselen van Janse. Hij komt vervolgens oog in oog te staan met Aerts, maar mist even de kalmte die hem doorgaans zo kenmerkt. In plaats van af te leggen op de vrijstaande Reuser, schiet hij in de haast zelf. Zijn inzet wordt echter ternauwernood gekeerd door Aerts, ten koste van een hoekschop. Uit deze hoekschop kopt Rob Penders vervolgens bijna binnen. Hij klopt Aerts, maar ziet zijn inzet op de doellijn alsnog gekeerd door Akgün. Op slag voor rust krijgt NAC nog een vrije trap vlak buiten het zestien meter gebied. De inzet van Kees Kwakman krult mooi langs de muur richting de kruising, maar gaat net over. Daarna krijgt Lurling nog een goede schietkans, maar ziet hij ook deze inzet gekeerd door Aerts. 0-0 is de ruststand na een goede eerste helft, waarin NAC eigenlijk wel tot scoren had moeten komen.

Direct na de thee zet NAC het offensief aanvankelijk voort, en is er een snelle kans voor Patrick Mtiliga. Na voorbereidend werk van Amoah, is het Reuser die breed legt op Mtiliga, die vrij in kan koppen. De bal gaat echter wederom naast, en de wedstrijd zal spoedig omslaan. Terwijl Willem II in de eerste helft vrijwel onzichtbaar was, krijgen ze een kwartier na rust steeds meer vat op de wedstrijd. Dit resulteert eerst in een reeks hoekschoppen voor de Tilburgers, waaruit Veloso op de lat kopt. NAC raakt vervolgens de kluts helemaal kwijt, terwijl het Tilburgse gevaar toeneemt. Dan gebeurt het onvermijdelijke; de kopsterke Frank Demouge krijgt te veel ruimte, en kopt een voorzet van links knap in. Het wordt direct akelig stil in het Rat Verlegh stadion, als de allereerste klanken opstijgen uit het gastenvak. Direct na de treffer tracht NAC nog even aan te zetten, en de score zo snel mogelijk weer recht te trekken. Een omhaal van Amoah strandt echter in de Tilburgse verdediging, en het vertrouwen in een goede afloop lijkt bij NAC weg zijn. Dat blijkt wel als Boutahar tien minuten later dom wordt vastgehouden door Csaba Feher. Boutahar gaat dankbaar liggen, en arbiter Blom wijst gedecideerd naar de stip. Frank Demouge neemt plaats achter de bal, en weet Jelle ten Rouwelaar voor de tweede maal deze wedstrijd te passeren. Een simpel schot door het midden volstaat om de reeds naar de hoek gedoken ten Rouwelaar te verschalken. Met een 0-2 stand in de 70e minuut lijkt de wedstrijd gespeeld.

Maaskant tracht nog een doelpunt te forceren door Reuser te wisselen voor pinch-hitter Fouad Idabdelhay. Dit blijkt echter allemaal geenszins te werken, want niet lang daarna weet Willem II de score zelfs nog verder uit te breiden. Na flink wat gekluts in de verdediging loopt Muhamadu de bal simpel binnen, en zet hiermee een kwartier voor tijd een uiterst pijnlijke 0-3 stand op het scorebord. Maaskant brengt de laatste tien minuten nog Tim Gillissen en Donny Gorter in het veld voor de vermoeide Kolkka en van der Leegte, maar ook dat haalt niks meer uit. Hoewel Amoah in de 88e minuut de eer nog red door de 1-3 te maken, loopt deze middag uit op een forse teleurstelling voor iedereen die NAC een warm hart toedraagt. Een zeer goede en vermakelijke eerste helft die niet bekroond werd met een doelpunt, gevolgd door een dramatische tweede helft waarin NAC keihard werd afgestraft voor die nalatigheid.BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Willem II

 • De Graaf, Loran, Elshot, Benomar, Pattinama (allen geblesseerd) afwezig.

 • Door de afwezigheid van Edwin de Graaf is Penders aanvoerder.

 • Tommie van der Leegte maakt zijn officiële debuut voor NAC.

 • De oud-NAC`er Danny Mathijssen speelt bij Willem II mee.

  NAC head-to-head tegen Willem II

  ALGEMEEN

  Eredivisie 2008/2009

  zo 14 september 2008
  Rat Verlegh Stadion
  Breda, Nederland

  Toeschouwers: 16.350

  Scheids: K. Blom
  Grens: W. Lobbert en A. Boonman
  Official: M. Winter

  Scoreverloop

  57' 0-1 Frank Demouge
  Assist: Saïd Boutahar
  Kopbal (na aanval)
  68' 0-2 Frank Demouge
  Schot (penalty)
  Penalty
  76' 0-3 Ibad Muhamadu
  Assist: Danny Schenkel
  Schot (intikkertje)
  88' 1-3 Mathew Amoah
  Assist: Donny Gorter
  Schot


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  N.A.C. Breda
  1. Jelle ten Rouwelaar
  12. Csaba Fehér
  3. Rob Penders  (C) 
  4. Patrick Zwaanswijk
  19. Patrick Mtiliga
  15. Martijn Reuser
  (68' 9.  Fouad Idabdelhay)
  8. Tommie van der Leegte
  (81' 6.  Tim Gilissen)
  5. Kees Kwakman
  11. Joonas Kolkka
  (81' 18.  Donny Gorter)
  14. Mathew Amoah
  10. Anthony Lurling


  Willem II
  1. Maikel Aerts (C) 
  2. Jens Janse
  (46' 7. Boy Deul)
  3. Danny Schenkel
  15. Rens van Eijden
  5. Leonardo Henrique Veloso
  (82' 18. Paul Quasten)
  6. Danny Mathijssen
  22. Ibrahim Kargbo
  12. Mehmet Akgün
  19. Ibad Muhamadu
  9. Frank Demouge
  (82' 8. Christophe Gregoire)
  10. Saïd Boutahar

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  7' Gele kaart Ibrahim Kargbo
  Reden: Neerhalen speler
  11' Gele kaart Anthony Lurling
  Reden: Schoppen (onbesuisde tackle)
  26' Gele kaart Jens Janse
  Reden: Schoppen (onbesuisde tackle)
  67' Gele kaart Csaba Fehér
  Reden: Neerhalen speler

  Prognoses

  0x winst voor NAC
  0x gelijk spel
  0x verlies voor NAC

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over N.A.C. Breda - Willem II

  [ laatste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

  rimaris

  Geplaatst: dinsdag 16 september 2008 om 14:09u

  assist gillisen het was toch echt gorter

  hannibal

  Geplaatst: dinsdag 16 september 2008 om 15:49u

  ben ut net een bietje aan t verwerken zie ik dit weer...

  Niox

  Geplaatst: dinsdag 16 september 2008 om 16:29u

  Klopt rimaris, is aangepast.

  Brigadas

  Geplaatst: dinsdag 16 september 2008 om 18:59u

  Tja, eerste helft was vermakelijk, 2e helft kut


  [ eerste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven