homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.E.C.-N.A.C. Breda (0-1)

Na de overwinning op heracles, waardoor het nodige zelfvertrouwen werd opgedaan en een weekend zonder wedstrijd om het echie, mocht NAC naar nijmegen. Daar werd de semi klassieker nec - NAC gespeeld. Altijd wel een bijzondere pot voetbal, met overigens wisselende resultaten. In nijmegen waren ruim 200 NAC-supporters waaronder zo’n 50 junior supporters van de NAC Kids club.

Over de tegenstander was de media de afgelopen weken erg positief. De mannen van mario been zouden een van de beste elftallen ooit zijn. Het voetbal is veelbelovend, alleen de punten werden in de eerste drie wedstrijden niet gehaald. NAC was dus gewaarschuwd. Van het publiek hoef je in de goffert niet bang te zijn. De beleidsbepalers hebben het daar voor elkaar gekregen dat er helemaal niets meer mag. Geen druppel alcohol en een dood en saai publiek dat alleen maar met een vlaggetje mag zwaaien. Het absolute dieptepunt was toch wel de muziek vlak voor de wedstrijd, je kreeg het gevoel alsof je bij een attractie van de Efteling in de rij stond. En zo help je de clubcultuur naar de klote. Voor de NAC-supporters was het dus niet zo moeilijk om voor de sfeer te zorgen.

Brandts koos voor de beste elf, dus voorin Amoah en Lurling, en in het centrum van de verdediging geen Loran, maar de van een schorsing teruggekeerde Zwaanswijk. NAC had vanaf het begin de wedstrijd onder controle. Na een klein kwartier moest de debuterende Molhoek geblesseerd het veld verlaten. Van een meter of drie kreeg de linkermiddenvelder een volley vol in het gezicht. Het gevolg was dat Molhoek gestrekt ging en met de brancard van het veld af moest. Hij werd vervangen door Stam. De club uit nijmegen probeerde krampachtig steeds een aanval op te zetten, maar de NAC-organisatie stond goed en er werd in de eerste helft maar één kans weggegeven. Een aardige counter leverde een schot op dat door Ten Rouwelaar uit zijn doel werd gerammeld. NAC kwam niet verder dan een paar gevaarlijke voorzetten die steeds net niet aankwamen. Maar vlak voor rust was het wel raak. NAC kwam bij nec in de zestien, Lurling bleef het overzicht behouden en gaf De Graaf de mogelijkheid om met een droge knal NAC op voorsprong te zetten. Een prima uitgangspositie voor de tweede helft.

Daarin ging nec steeds verder naar voren voetballen en kwam er voor NAC steeds meer ruimte. Bij een corner van NAC bleef nec gewoon met vier spelers rond de middenlijn hangen. Dat leverde voor NAC heel wat kansen op. Eerst was het Fehér die op de lat schoot. Later verscheen eerst Amoah en toen De Graaf alleen voor de keeper Babos, maar steeds lag de hongaar in de weg. Daardoor bleef de wedstrijd erg spannend. Een verkeerde klutsbal en nec zou op gelijke hoogte kunnen komen. Maar gelukkig viel de gelijkmaker niet en pakte NAC verdiend de drie punten. Met oerdegelijk voetbal pakte NAC een zeer nuttige overwinning en heeft het de onderste plaatsen verlaten.


XXLBIJZONDERHEDEN N.E.C.-N.A.C. Breda

 • Ammi, Veenstra, Van Wegen (allen geblesseerd) afwezig.

 • Rogier Molhoek maakt zijn officiële debuut voor NAC.

 • Oud-NAC`er Gábor Babos speelt mee bij NEC.

  NAC head-to-head tegen N.E.C.

  ALGEMEEN

  Eredivisie 2007/2008

  zo 16 september 2007
  McDOS Goffertstadion
  Nijmegen, Nederland

  Toeschouwers: 11.750

  Scheids: P. Vink
  Grens: A. Inia en P. Gerritsen
  Official: M. Winter

  Scoreverloop

  44' 0-1 Edwin de Graaf
  Schot


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  N.E.C.
  1. Gábor Babos
  14. Muslu Nalbantoglu
  3. Peter Wisgerhof (C) 
  2. Jonas Olsson
  5. Youssef El-Akchaoui
  8. Lorenzo Davids
  4. Dominique Kivuvu
  7. Rutger Worm
  (46' 21. Alexander Prent)
  10. Brett Holman
  19. Tim Janssen
  9. Jhonny van Beukering
  (32' 11. Ferne Snoyl)
  (63' 16. Adam Hrepka)


  N.A.C. Breda
  16. Jelle ten Rouwelaar
  2. Kurt Elshot
  3. Rob Penders
  (50' 28.  Tyrone Loran )
  4. Patrick Zwaanswijk
  19. Patrick Mtiliga
  7. Edwin de Graaf  (C) 
  14. Mathew Amoah
  26. Csaba Fehér
  8. Rogier Molhoek
  (16' 23.  Ronnie Stam )
  10. Anthony Lurling
  (90' 12.  Victor Sikora )
  11. Joonas Kolkka

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  36' Gele kaart Rutger Worm
  62' Gele kaart Jonas Olsson
  63' Gele kaart Csaba Fehér
  83' Gele kaart Youssef El-Akchaoui

  Prognoses

  0x winst voor NAC
  0x gelijk spel
  0x verlies voor NAC

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over N.E.C. - N.A.C. Breda

  Nog geen reaxies!

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven