homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-SC Heerenveen (2-3)

NAC was weer zo goed als blessurevrij en bovendien moest er in eigen huis aangetreden worden tegen het kwakkelende Heerenveen. Dit zou de opstap moeten zijn naar een hogere positie op de ranglijst voor NAC maar helaas kwam er helemaal niks van uit.

NAC ging zwalkend over het veld en werd door een fel Heerenveen langs alle kanten voorbij gelopen. Bij NAC leek helemaal niks te lukken, passes kwamen niet aan en kansen werden er bijna niet gecreëerd waardoor het spitsenduo Elmander-Vos er wat verloren bijliep. De spits van Heerenveen Sibon kreeg na drie minuten al de eerste kans van de wedstrijd maar zijn vrije trap ging naast. Twee minuten later was het al wel raak toen Selakovic de bal voorzette en Sibon via de paal binnen kon koppen. Een tegenslag voor NAC maar binnen een minuut was het al weer gelijk toen Venema een voorzet achter z’n eigen doelman kopte.

Heerenveen was de ploeg in balbezit en speelde het spelletjes niet slecht, veel balbezit en weinig echte druk van NAC waardoor er kansen moesten komen. De eerste echte kans die kwam was na een kwartier toen opnieuw Sibon met het hoofd kon scoren. Uit een corner kwam de bal voor het doel waar een verdediger de bal doorkopte en de lange spits vrij bij de tweede paal de 1-2 kon maken. Heerenveen zat goed in de wedstrijd en bleef doorgaan voor nog meer. Kansen waren er genoeg voor de Friezen zo bijvoorbeeld via Hakansson die enkele keren verzuimde om de wedstrijd te beslissen. Vos was ook dicht bij een doelpunt toen hij vanaf 40 meter de bal over keeper Vonk wilde schieten maar de trots van Zuid-Afrika liet zich niet verrassen.

Scheidsrechter Temmink verliet na net een half uur spelen geblesseerd het veld en in zijn plaats kwam vierde man Liesveld binnen de lijnen, dit duurde echter wel acht minuten en het was dus zaak voor de spelers, bij temperaturen rond het vriespunt, warm te blijven. De nieuwe scheidsrechter werd meteen door de spelers getest want er werd flink naar elkaar gebeukt zo gauw er weer gevoetbald werd. Na alle commotie was het echter Heerenveen dat gewoon doorging en zelfs op slag van rust de 1-3 wist te maken. Nadat eerst Van Zwam nog net redding kon brengen bij een goede kans van Samaras was er op slag van rust toch een doelpunt voor Heerenveen dat de wedstrijd leek te beslissen. Een voorzet van links viel voor de voeten van de inlopende De Lange en die kon van dichtbij ongehinderd de ruststand op 1-3 brengen.

Een nieuwe domper voor NAC dat met twee nieuwe spelers uit de kleedkamer kwam want Barakat en Stam kwamen de gelederen versterken ten koste van Gudelj en Seedorf. Stam, zijn naam werd in de eerste helft al veelvuldig gescandeerd vanaf de tribunes, bracht wat meer elan in het spel maar NAC kon eigenlijk nog steeds geen potten breken en maakte een hele aangeslagen indruk. Kleine kansjes voor NAC brachten niets op. Diba kwam in het veld voor Engelaar om een betere slotfase in te zetten. Heerenveen hoefde niets te doen dan te ruimen en afwachten op de counter. Dit leverde een vrije kans op voor Samaras die van dichtbij hoog over schoot.

De laatste tien minuten kreeg NAC toch nog wat de bezieling die ze al de hele wedstrijd gemist hadden en dat leverde in de blessuretijd nog een doelpunt op van Slot die de bal uit een voorzet van Diba goed afmaakte. Verder kwamen de mannen van Ton Lokhoff niet en met gebogen hoofden verlieten ze, onder een striemend fluitconcert van de supporters die nog niet naar huis waren, het veld. Dit is nu al de vijfde nederlaag op eigen veld in zeven thuiswedstrijden en het “Niemand wint in Breda” is al lang niet meer te horen geweest want de laatste thuisoverwinning is van 21 september toen Ajax verslagen werd.



BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-SC Heerenveen

 • Babos (geblesseerd), Boussaboun (geschorst) afwezig.

 • Scheidsrechter Temmink raakt na 32 minuten geblesseerd en wordt vervangen door de 4e official, de heer Liesveld.

  NAC head-to-head tegen SC Heerenveen

  ALGEMEEN

  Holland Casino Eredivisie 2003/2004

  zo 7 december 2003
  MyCom Stadion
  Breda, Nederland

  Toeschouwers: 12.100

  Scheids: R. Temmink
  Grens: E. Pieterman en R. Brekelmans
  Official: R. Liesveld

  Scoreverloop

  6' 0-1 Gerald Sibon
  Assist: Stefan Selakovic
  Schot (intikkertje)
  7' 1-1 Ronnie Venema
  Schot (intikkertje)
  Eigen doelpunt
  16' 1-2 Gerald Sibon
  Kopbal (uit dood spelmoment)
  45' 1-3 Paul de Lange
  Assist: Erik Edman
  Schot (intikkertje)
  90' 2-3 Arne Slot
  Assist: Anouar Diba
  Schot (intikkertje)


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  N.A.C. Breda
  29. Arno van Zwam
  2. Csaba Fehér
  3. Rob Penders  (C) 
  4. Mark Schenning
  5. Nebojsa Gudelj
  (46' 20.  Adnan Barakat)
  6. Tamás Petö
  7. Orlando Engelaar
  (72' 15.  Anouar Diba)
  19. Stefano Seedorf
  (46' 23.  Ronnie Stam)
  18. Johan Elmander
  10. Arne Slot
  9. Henk Vos


  SC Heerenveen
  1. Hans Vonk
  2. Ronnie Venema
  3. Petter Hansson
  5. Marcel Seip
  14. Erik Edman
  8. Mika Väyrynen
  10. Stefan Selakovic
  11. Paul de Lange
  35. Gerald Sibon (C) 
  21. Jesper Hakansson
  (90' 18. Jos Hooiveld)
  20. Georgios Samaras

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  34' Gele kaart Tamás Petö
  71' Gele kaart Adnan Barakat
  90' Gele kaart Johan Elmander

  Prognoses

  0x winst voor NAC
  0x gelijk spel
  0x verlies voor NAC

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over N.A.C. Breda - SC Heerenveen

  [ laatste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

  Rickertje

  Geplaatst: zondag 14 maart 2004 om 17:08u

  Alleen in de 90e minuut kreeg ik hoop op een goede afloop en dat is veeeeeeeeeeeeeeeel te laat


  [ eerste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven