homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Willem II (1-1)

NAC knokte, bikkelde en vocht zich naar een laat gelijkspel, een resultaat waar iedereen uiteindelijk vrede mee had maar dat heel anders had kunnen lopen. NAC speelde zonder de geblesseerde Elmander en daarvoor speelde Vos in de spits. Nieuweling Boukhari maakte zijn debuut bij NAC en dat deed hij beslist niet onverdienstelijk.

Bij een duel in de zevende minuut raakte zowel de van NAC gehuurde spits Van den Eede, als NAC-verdediger Penders geblesseerd. De Belg kon de wedstrijd gewoon uitspelen maar Penders viel twintig minuten later wel definitief uit met wat waarschijnlijk een scheurtje in het kuitbeen is. Terwijl Penders aan de zijlijn nog verzorgd werd nam Willem II de vrije trap en stond Schenning te twijfelen of hij nou zijn vaste tegenstander moest afdekken of dat hij Bart van den Eede moest overnemen van Penders. Deze twijfel was genoeg om Van den Eede vrij te laten en die kon zodoende de bal op de inkomende Landzaat koppen die verwoestend uithaalde wat al meteen 0-1 betekende. NAC wist nu wat ze te doen stond en dat was maar één ding, aanvallen en scoren en dan wel het liefst ze snel mogelijk. Een schot van Vos ging over en Babos moest een schot van Sektioui verwerken. De wedstrijd werd grimmiger en Van den Eede en Schenning raakten elkaar in een duel waarbij de NAC-verdediger bloedend naar de kleedkamer moest om gehecht te worden. Boukhari kreeg een goede mogelijkheid maar zijn halve omhaal ging naast het doel in plaats van er in. De zwak fluitende scheidsrechter Bossen besloot om de wedstrijd voor gezien te houden en met een blessure aan de achillespees verliet hij het veld om plaats te maken voor de vierde official Van Sichem. Boukhari bleef de mogelijkheid op de gelijkmaker krijgen toen hij eerst over schoot en een minuut later van dichtbij op de vuisten van De Vlieger schoot. NAC kwam en Willem II ging het spel steeds meer vertragen dat uiteindelijk ook vijf minuten extra speeltijd zou opleveren. Nadat de trekkebenende Penders vervangen werd door Feyenoord-huurling Collen was het toch Willem II dat een goede mogelijkheid kreeg om de boel definitief op slot te gooien. Na een voorzet van Sektioui kopte Van den Eede keihard in maar gelukkig voor NAC ging de bal net langs de goal. Opnieuw kwamen er kansen voor het jagende elftal van trainer Lokhoff maar opnieuw leverden schoten van Boukhari en Fehér niks op. In de extra tijd van de eerste helft stuurt Van den Eede zowel Collen als Fehér het bos in waardoor hij zelf vrij voor Babos komt maar nu schiet hij simpel naast en eindigt de eerste helft, die gerust schoppartij genoemd kan worden, met een 0-1 stand.

Na de hervatting wisselt Willem II twee spelers. Ceesay, één van die invallers, hielp al snel een opgelegde kans om zeep. Babos pakt simpel een schot van Shoukov maar het is NAC dat blijft komen. Een mooie Bredase aanval over rechts was het volgende wapenfeit, Diba poort zijn tegenstander en de bal komt bij Petö, wiens schot wordt geblokt waardoor de bal weer bij Slot komt maar De Vlieger kan zijn kopbal nog net pakken. De Vlieger kwam steeds beter in vorm en hij tikte de ene na de andere bal uit het doel, een schot van Vos tikte hij net over de lat en een afstandsschot van Gudelj wordt uit de onderhoek getikt. Seedorf komt de moegestreden Stam vervangen en hij krijgt al meteen een vrije schietkans maar de bal gaat naast het doel tegen de reclameborden.

De tijd gaat dringen en NAC moet oppassen voor de Tilburgse counters zoals bij een schot van Mariana dat net over gaat. Opnieuw is het de overijverige Diba die vanaf rechts een kans creëert en opnieuw is het De Vlieger die de bal uit het doel werkt. Boussaboun is dan in het team gekomen om de spitspositie over te nemen van Vos maar hij kan niet echt overtuigen. Collen duikt na een goede combinatie ook op voor De Vlieger maar zijn schot eindigt op de schoen van de keeper die alles maar blijft pakken. Met nog slecht één minuut op de klok valt dan toch eindelijk de dik en dik verdiende maar niet meer verwachte goal. Het is Seedorf die vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalt en de bal nu wel buiten bereik van Geert de Vlieger in de kruising ziet vliegen. De ontlading is enorm en het goed gevulde stadion trilt op zijn grondvesten maar NAC weet dat er meer in zit.

In de blessuretijd komt de kans op de volle winst als Slot een kopkans krijgt en de bal rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal gaat. De wedstrijd is gespeeld en NAC kan tevreden zijn dat het verdiende punt toch nog gekomen is.BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Willem II

 • Engelaar, Elmander, Koning (allen geblesseerd) afwezig.

 • Nourdin Boukhari maakt zijn debuut voor NAC Breda.

 • De ex-NAC'ers Bart van den Eede (door NAC verhuurd aan Willem II) en Dmitri Shoukov spelen bij Willem II mee.

 • In de 21e minuut wordt de geblesseerde scheidsrechter Bossen vervangen door de 4e official, dhr. Van Sichem.

 • Na het uitvallen van Penders neemt Babos de aanvoerdersband over.

  NAC head-to-head tegen Willem II

  ALGEMEEN

  Holland Casino Eredivisie 2003/2004

  zo 14 september 2003
  MyCom Stadion
  Breda, Nederland

  Toeschouwers: 14.500

  Scheids: R. Bossen
  Grens: A. Inia en R. Meenhuis
  Official: T. van Sichem

  Scoreverloop

  7' 0-1 Denny Landzaat
  Assist: Bart van den Eede
  Schot (van afstand)
  89' 1-1 Stefano Seedorf
  Schot (rebound)


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  N.A.C. Breda
  1. Gábor Babos
  2. Csaba Fehér
  3. Rob Penders  (C) 
  (29' 8.  Pieter Collen)
  4. Mark Schenning
  5. Nebojsa Gudelj
  6. Tamás Petö
  10. Arne Slot
  23. Ronnie Stam
  (60' 19.  Stefano Seedorf)
  9. Henk Vos
  (74' 14.  Ali Boussaboun)
  15. Anouar Diba
  11. Nourdin Boukhari


  Willem II
  1. Geert de Vlieger (C) 
  2. Nuelson Wau
  3. Frank van Mosselveld
  (46' 12. Danny Mathijssen)
  4. Kew Jaliens
  5. Joris Mathijsen
  6. Denny Landzaat
  7. Anouar Hadouir
  (46' 14. Jatto Ceesay)
  8. Raymond Victoria
  9. Bart van den Eede
  10. Dmitri Shoukov
  11. Tarik Sektioui
  (49' 17. Youssef Mariana)

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  22' Gele kaart Csaba Fehér
  30' Gele kaart Raymond Victoria
  71' Gele kaart Youssef Mariana
  84' Gele kaart Ali Boussaboun

  Prognoses

  0x winst voor NAC
  0x gelijk spel
  0x verlies voor NAC

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over N.A.C. Breda - Willem II

  [ laatste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

  Rickertje

  Geplaatst: zondag 14 maart 2004 om 13:07u

  Goede wedstrijd, dat de 0-1 viel was echt jammer, maar een 1-1 was wel verdiend


  [ eerste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven