homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag FC Groningen-N.A.C. Breda (0-0)

De wedstrijd die een week te laat gespeeld werd vanwege de ziekte van een hoop NAC-spelers, bracht een voor het publiek zeer leuke wedstrijd op de mat maar waar slechts één ding aan ontbrak en dat waren natuurlijk weer de doelpunten. NAC, dat speelde zonder de geschorste Penders, speelde weer in een soort fantasieopstelling waarbij Colin op de plaats van Penders speelde. Rechts achterin speelde Fehér op zijn vroegere stekkie en links achterin speelde Barakat op de plaats van Gudelj die zelf links op het middenveld speelde. Rechts op het middenveld speelde de normaal op links voetballende Bobson en de twee spitsen waren Boussaboun en Slot met daarachter Engelaar die ook weer op zijn oude plekje stond.

De eerste mogelijkheid was voor Groningen dat een voorzet van Landerl net voorlangs het doel ziet gaan. De reactie daarop was een schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Gudelj die op de lat uit elkaar spatte. Meteen daarop was er aan de andere kant een serie van drie mogelijkheden waarbij Babos twee keer en Colin ook een keer, reddend moeten optreden en waarbij alles wat Groningen was protesteerde omdat Colin dit met de hand gedaan zou hebben. Scheidsrechter Braamhaar liet gewoon doorspelen en Babos moest opnieuw aan de bak om een vrije trap knap te stoppen. NAC gaat meer druk zetten maar schoten van Slot en Barakat treffen geen doel terwijl keeper Beukenkamp een inzet van Engelaar na een mooie combinatie met Gudelj nog kan tegenhouden. Gudelj zet kort daarna opnieuw voor op Bobson en Boussaboun die voor het doel staan maar het is juist die ene verdediger die er is in de persoon van Florén, die de bal krijgt en er gauw een corner van maakt. Als je niet scoort gaat de wedstrijd vaak een keer omdraaien maar NAC mag beslist niet klagen als Schenning Salmon vasthoudt in het strafschopgebied maar de bal gaat gelukkig niet op de stip. Babos, die nu officieel in de belangstelling staat van Feyenoord, tikt op sublieme wijze een vrije trap van Broerse uit de kruising en als Landerl niet egoïstisch zou zijn geweest had het 1-0 kunnen staan maar nu ging de bal in het zijnet. Voor rust zijn er voor beide kampen nog kansen maar Drent kopt net naast en een schot van Barakat wordt heel knap uit de benedenhoek getikt. Als ook Slot, alleen voor de keeper, te slap inkopt, zit een prima eerste helft er op.

Na de thee is er al snel een schot van Kruiswijk en de bal verdwijnt net over het doel. Bij NAC komt Abdellaoui de geblesseerde Boussaboun vervangen en ook Barakat gaat naar de kant; Diba is zijn vervanger waardoor Bobson en Gudelj op hun eigen vertrouwde posities konden plaatsnemen. Een vrije schotkans van Slot komt recht in de handen van de keeper terecht en de tijd loopt langzaam richting eindsignaal. Als Bobson zich mooi vrijspeelt en alleen voor Beukenlamp kan schieten lijkt het eindelijk een doelpunt op te leveren maar helaas trapt hij half over de bal heen en gaan we weer aan een 0-0 denken. Daar doet ook het inbrengen van Haemhouts niks meer aan af en blijft de uitslag zoals hij begon met 0-0.BIJZONDERHEDEN FC Groningen-N.A.C. Breda

 • Penders (geschorst) afwezig.

 • Wedstrijd week eerder uitgesteld vanwege een groot aantal zieke NAC-spelers.

 • Bij Groningen speelt de oud-NAC'er Glen Salmon mee.

  NAC head-to-head tegen FC Groningen

  ALGEMEEN

  Holland Casino Eredivisie 2002/2003

  zo 27 april 2003
  Oosterpark Stadion
  Groningen, Nederland

  Toeschouwers: 11.473

  Scheids: E. Braamhaar
  Grens: E. Theelen en E. Helmstrijd
  Official: E. Zeinstra

  Scoreverloop    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  FC Groningen
  1. Roy Beukenkamp
  2. Magnus Johansson
  (46' 14. Paul Matthijs)
  3. Claus Boekweg
  4. Arnold Kruiswijk
  5. Mathias Florén
  6. Joost Broerse (C) 
  7. Rolf Landerl
  8. Sander van Gessel
  9. Martin Drent
  10. Hugo Alves Velame
  (67' 18. Raymond Bronkhorst)
  11. Glen Salmon
  (85' 15. Ignacio Tuhuteru)


  N.A.C. Breda
  1. Gábor Babos
  12. Jürgen Colin
  2. Csaba Fehér
  4. Mark Schenning
  5. Nebojsa Gudelj
  21. Adnan Barakat
  (67' 25.  Anouar Diba )
  7. Alfred Schreuder  (C) 
  10. Arne Slot
  15. Orlando Engelaar
  14. Ali Boussaboun
  (63' 7.  Yassine Abdellaoui )
  11. Kevin Bobson
  (79' 22.  Rob Haemhouts )

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  In deze wedstrijd werden geen kaarten uitgedeeld of deze zijn nog niet ingevoerd

  Prognoses

  De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  SPELER VAN HET JAAR

  De speler van het jaar-scores worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  Meningen over FC Groningen - N.A.C. Breda

  Nog geen reaxies!

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven