homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Ajax (0-3)

De eerste thuisnederlaag van dit seizoen is er dan toch gekomen want Ajax won geflatteerd met 0-3 in het volle NAC-stadion. NAC, dat in z’n normale opstelling speelde, moest deze wedstrijd eigenlijk winnen om goede zaken te doen in de strijd om Europees voetbal.

In een zomers zonnetje werd het best een aardige wedstrijd met strijd langs twee kansen maar waar ook weer duidelijk werd dat NAC dus nog steeds zijn afmaker mist. De opbouw van de aanval gaat best goed tot het 16 metergebied en dan komt het probleem, kunnen en durven schieten. De eerste kans van de wedstrijd was voor Ajax via Ibrahimovic die in buitenspelpositie door mocht gaan maar Babos stond op zijn plaats en stopte z’n inzet. Twee minuten later was het opnieuw Ibrahimovic die een kans kreeg maar nu was het de paal die er voor zorgde dat NAC niet op achterstand geraakte. Het spel ging op en neer en ook NAC kreeg de kans op het openingsdoelpunt via een goed schot van Bobson dat door keeper Lobont gestopt werd. Als even later ook Fehér naast schiet lijkt het een dubbel blanke ruststand te worden maar dat ging niet door want Ajax scoorde net voor rust de 0-1 via Schneijder. Een corner van Van der Meyde wordt niet voor het doel gespeeld maar gaat naar de punt van het strafschopgebied waar de Ajax-speler de bal vrij kan aannemen en heel knap de bal in de verre bovenhoek over Babos legt. De rust is kort daarna en er kan teruggekeken worden op een eerste helft waar NAC weinig heeft weggegeven maar waar het gebrek aan een scorende spits wel heel duidelijk was.

In de tweede helft was er al vrij snel een mogelijkheid voor Engelaar maar het ontbrak hem aan balcontrole waardoor hij de bal verspeelde. Diezelfde Engelaar krijgt na een kwartier spelen een voorzet van Bobson bovenop zijn hoofd in plaats van op zijn voorhoofd dus ook die kans leverde niks op voor NAC. Keeper Lobont laat zien dat hij wel degelijk de eerste keus is bij Ajax want hij pakt achtereenvolgens een voorzet van Gudelj en een kopbal van Penders knap. Een knappe aanval van NAC volgt hierop en het stadion veert op als Fehér een voorzet erg goed en hard inkopt maar Chivu brengt op de lijn redding. Ook een voorzet van Slot wordt door Engelaar goed ingeschoten maar opnieuw is het Lobont die knap redding brengt en NAC weer aan één van de drie corners helpt die ze deze wedstrijd zouden krijgen. Als Ibrahimovic opnieuw een goede mogelijkheid krijgt is het ook weer Babos die NAC in de wedstrijd houdt en aan de andere kant is er de mogelijkheid voor Engelaar en Boussaboun die ook weer niet meer oplevert dan een corner.

Een kwartier voor tijd valt dan toch de beslissing als een dieptepass door de NAC-verdediging snijdt en Van der Meyde de bal achter Babos in het net legt. De wedstrijd is dan over en uit en als diezelfde Van der Meyde tien minuten later opnieuw scoort is dat alleen nog maar voor de statistieken want een wedstrijd is het dan al niet meer. NAC zakt naar de achtste plaats op de ranglijst.BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Ajax

 • Rob Penders ontvangt zijn 7e gele kaart van het seizoen wat hem één wedstrijd schorsing kost.

  NAC head-to-head tegen Ajax

  ALGEMEEN

  Holland Casino Eredivisie 2002/2003

  zo 13 april 2003
  Fujifilm Stadion
  Breda, Nederland

  Toeschouwers: 15.700

  Scheids: D. Jol
  Grens: G. Takacs en W. van der Pas
  Official: P. van Dongen

  Scoreverloop

  43' 0-1 Wesley Sneijder
  Assist: Andy van der Meyde
  Schot
  75' 0-2 Andy van der Meyde
  Assist: Wesley Sneijder
  Schot
  84' 0-3 Andy van der Meyde
  Assist: Rafael van der Vaart
  Schot


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  N.A.C. Breda
  1. Gábor Babos
  12. Jürgen Colin
  3. Rob Penders
  4. Mark Schenning
  5. Nebojsa Gudelj
  2. Csaba Fehér
  8. Alfred Schreuder  (C) 
  10. Arne Slot
  (76' 25.  Anouar Diba)
  15. Orlando Engelaar
  14. Ali Boussaboun
  11. Kevin Bobson
  (83' 7.  Yassine Abdellaoui)


  Ajax
  1. Bogdan Lobont
  5. Cristian Chivu (C) 
  7. Andy van der Meyde
  9. Zlatan Ibrahimovic
  (74' 20. Jari Litmanen)
  10. Steven Pienaar
  13. Maxwell
  (60' 8. Richard Witschge)
  15. Wesley Sneijder
  18. John O'Brien
  22. Abubakari Yakubu
  23. Rafael van der Vaart
  26. Nigel de Jong
  (17' 3. Andre Bergdřlmo)

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  58' Gele kaart Rob Penders

  Prognoses

  De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  SPELER VAN HET JAAR

  De speler van het jaar-scores worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  Meningen over N.A.C. Breda - Ajax

  Nog geen reaxies!

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven