homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag FC Twente-N.A.C. Breda (0-0)

Het was de derde keer op rij dat NAC een sterke wedstrijd speelde maar niet tot score kon komen, maar het was gelukkig ook de derde keer dat de verdediging en doelman Babos de zaakjes dermate in orde hadden dat er ook geen doelpunt tegen gemaakt kon worden. NAC speelde in de vertrouwde opstelling van de vorige keer en dat was dus met een basisplaats voor Arne Slot net achter spits Engelaar.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Wegereef en deze verzuimde al in de vierde minuut om NAC een strafschop te geven toen Boussaboun tussen twee Twente-verdedigers gemangeld werd en neerging. NAC heerste vanaf de aftrap en een goede kans kwam op naam van Boussaboun, die weg was en naar links uitwijkend op het doel schoot waar keeper Boschker de bal tot corner kon verwerken. Ook Twente was gevaarlijk en Babos moest een goed schot van Cairo tot corner verwerken om een doelpunt te voorkomen. Als halverwege de eerste helft NAC een cadeautje krijgt lijkt NAC op voorsprong te gaan komen. Verdediger Pothuizen wil de bal uitverdedigen maar zijn verre trap wordt door Boussaboun geblokkeerd waardoor de bal ineens bij Engelaar voor de voeten komt die dan plots alleen voor Boschker staat. De spits van NAC schiet echter dwars door het midden en dat is dan gemakkelijk voor de keeper om de bal tegen te houden. Even later lijkt Twente op 1-0 te komen als Babos twee keer een schot moet stoppen en Booth als derde wel de bal in de touwen kan krijgen maar terecht wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Het spel gaat op en neer en Twente komt in de slotfase van de eerste helft weer terug in de wedstrijd nadat Slot eerst nog net naast het doel heeft geschoten. De druk wordt groter maar gelukkig voor NAC schieten Cairo en Houwing net langs de voor hen verkeerde kant van de paal en staat Babos goed op zijn plaats bij een schot van Polak.

Na de rust is er al gauw een kans voor Booth die een voorzet van Houwing maar net over het doel werkt en ook NAC komt goed uit de kleedkamer want Slot is na een steekpassje van Schreuder dicht bij een doelpunt maar Boschker kan er nog net z’n voet tussen krijgen en de bal caramboleert maar net over het doel. Nadat NAC enkele schoten loslaat die telkens door de Twente-verdedigers worden geblokkeerd is het opnieuw Boussaboun die in het strafschopgebied zijn man passeert en gepakt wordt maar opnieuw laat Wegereef doorspelen en krijgt NAC niet waar het recht op heeft. Ten Cate probeert wat te forceren en brengt Versteeg in voor een vrij onzichtbare Fehér en dat lijkt al snel effect te hebben maar de invaller loopt zich vast na een mooie NAC-aanval. In de slotfase komt ook Abdellaoui Engelaar nog vervangen maar ook dat geeft niet het gewenste resultaat. Wel laat Slot zien dat hij wel degelijk een goeie voetballer is want hij laat een schitterende stiftbal los die door Boschker maar net over de lat getikt kan worden.

Een teleurstellend gelijkspel is het enige wat NAC mee de bus in kan nemen en dat is dit seizoen maar liefst de twaalfde keer in zesentwintig wedstrijden. Waar zouden we gestaan hebben met een scorende spits?BIJZONDERHEDEN FC Twente-N.A.C. Breda

 • Diba, Van den Eede, Koning, Petö, Risamasu (allen geblesseerd) afwezig.

 • Rick Versteeg speelt, naar later blijkt, zijn laatste wedstrijd voor NAC.

  NAC head-to-head tegen FC Twente

  ALGEMEEN

  Holland Casino Eredivisie 2002/2003

  za 5 april 2003
  Arke Stadion
  Enschede, Nederland

  Toeschouwers: 13.250

  Scheids: J. Wegereef
  Grens: A. Brink en J. Meints
  Official: E. Zeinstra

  Scoreverloop    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  FC Twente
  1. Sander Boschker
  4. Faouzi El Brazi
  5. Patrick Pothuizen
  7. Björn van der Doelen
  8. Scott Booth
  (63' 14. Chris de Witte)
  11. Ellery Cairo
  12. Jeroen Heubach
  17. Simon Cziommer
  19. Thijs Houwing
  (76' 26. Collins John)
  21. Sjaak Polak
  3. Spira Grujic (C) 


  N.A.C. Breda
  1. Gábor Babos
  12. Jürgen Colin
  3. Rob Penders
  4. Mark Schenning
  5. Nebojsa Gudelj
  2. Csaba Fehér
  (69' 20.  Rick Versteeg )
  8. Alfred Schreuder  (C) 
  10. Arne Slot
  15. Orlando Engelaar
  (83' 7.  Yassine Abdellaoui )
  14. Ali Boussaboun
  11. Kevin Bobson

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  In deze wedstrijd werden geen kaarten uitgedeeld of deze zijn nog niet ingevoerd

  Prognoses

  De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  SPELER VAN HET JAAR

  De speler van het jaar-scores worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  Meningen over FC Twente - N.A.C. Breda

  Nog geen reaxies!

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven