homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C.-Feyenoord (1-1)

NAC heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop ook niet verloren van Feyenoord waardoor ze in de eerste competitiehelft thuis ongeslagen bleven. Het werd een dik verdiend gelijkspel doordat NAC door inzet en hard werken zich terugknokte in de wedstrijd en kort voor tijd via een benutte vrije trap van Fehér op gelijke hoogte kwam. Meer dan een punt was mogelijk geweest maar NAC had ook in het eerste kwartier met 3-0 achter kunnen staan zodat achteraf gezien een gelijkspel een goede weergave van de krachtsverhouding gaf. NAC speelde opnieuw met Engelaar in de spits en Stewart en Bobson maakten het aanvalstrio compleet. Op het middenveld speelde Slot in de basis en dat bracht dus Van den Eede en Boussaboun op de reservebank.

Op het erg natte, en daardoor gladde veld, was het Feyenoord dat erg dreigend uit de startblokken kwam. NAC was meteen de kluts kwijt en rende rond zonder echt iets te kunnen doen tegen een stormachtig Feyenoord. Dit resulteerde al in de 0-1 in de vijfde minuut door een doelpunt van Pardo als Buffel de bal vanaf rechts voorzet op van Hooijdonk. Babos pakt de voorzet niet maar laat hem uit z’n handen schieten waardoor hij precies voor de voeten van Pardo komt die met buitenkant links de bal in het doel tikt. Een gevoelige klap voor NAC maar dit was nog niet het einde want twee minuten later was het opnieuw Buffel die in de korte hoek voorzette en nu ging de bal via de NAC-verdediging corner. Weer een minuut later stond De Nooijer helemaal vrij maar nu stond Babos wel op z’n plaats en stopte hij de kopbal knap, net als even later de vierde goede mogelijkheid in tien minuten voetballen van Kalou goed gekeerd werd. Nog binnen het kwartier was de volgende kans voor Feyenoord via een kopbal van Van Hooijdonk maar Babos pakte opnieuw de bal gemakkelijk. NAC ging zich wat onder de druk uit worstelen en er komen kansjes via Slot (ver over) en Bobson (net over) terwijl een schot van Slot via Engelaar naast gaat. NAC krijgt de wedstrijd steeds meer in handen en wanneer Slot vanaf de achterlijn wil voorzetten is het Bosvelt die de bal corner glijdt maar dat hij dit met twee handen doet ontgaat helaas scheidsrechter Bossen wel.

NAC brengt in de rust de felle Boussaboun in voor Slot waardoor er meer snelheid en dreiging in de wedstrijd voor NAC komt. Dat is te zien als na twee minuten een voorzet van Fehér net niet door Engelaar en Bobson benut kan worden. Als Babos een schot van Van Hooijdonk pakt en Lodewijks hetzelfde doet bij een mogelijkheid voor Bobson is te zien dat het alle kanten op kan met de wedstrijd en is het de vraag of NAC genoeg power heeft om de gelijkmaker te kunnen scoren. NAC voert het tempo op en dringt Feyenoord terug op eigen helft waarbij ze op moeten letten voor de counter van de tegenstander. Nadat kansen voor Bobson, Fehér en Schreuder niks opleverden is het een van de befaamde vrije trappen van Van Hooijdonk die tot ongerustheid zal leiden in het stadion maar de bal gaat net naast het doel.

Halverwege de tweede helft lijkt het dan eindelijk toch te gebeuren als Stewart keihard in kan koppen maar het is de lat die de al verslagen doelman Lodewijks een handje helpt. De laatste tien minuten komt Bart van den Eede nog in het veld voor Stewart en de lange spits had zich onsterfelijk kunnen maken in Breda als zijn eerste balcontact na vijf seconden een doelpunt had opgeleverd maar nu ging de bal rakelings naast het doel waardoor het nog steeds 0-1 bleef. Met nog vier minuten is het invaller Loovens die de mee opgekomen Penders hard aanpakt en NAC mag net buiten het strafschopgebied een vrije trap gaan nemen. Het is Fehér die de taak op zich neemt en hij krult de bal langs de muur in de kruising. NAC staat weer op gelijke hoogte en wil meer maar een vrije trap in de laatste officiële minuut van Gudelj gaat net naast.

De vier extra minuten leveren niks meer op en de wedstrijd eindigt in een mooie 1-1 waardoor NAC, evenals vorig jaar, als vierde de winterstop in gaat.BIJZONDERHEDEN N.A.C.-Feyenoord

 • Petö, Koning (beiden geblesseerd) afwezig.

 • Earnest Stewart speelt zijn laatste wedstrijd voor NAC.

 • Ex-NAC'ers Pierre van Hooijdonk en Kees van Wonderen spelen bij Feyenoord mee.

  NAC head-to-head tegen Feyenoord

  ALGEMEEN

  Holland Casino Eredivisie 2002/2003

  zo 22 december 2002
  Fujifilm Stadion
  Breda, Nederland

  Toeschouwers: 15.340

  Scheids: R. Bossen
  Grens: G. Takacs en A. Souisa
  Official: P. Oskam

  Scoreverloop

  5' 0-1 Sebastián Pardo
  Assist: Thomas Buffel
  Schot (intikkertje)
  86' 1-1 Csaba Fehér
  Schot (vrije trap)


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  N.A.C.
  1. Gábor Babos
  12. Jürgen Colin
  3. Rob Penders
  4. Mark Schenning
  5. Nebojsa Gudelj
  2. Csaba Fehér
  8. Alfred Schreuder  (C) 
  10. Arne Slot
  (46' 14.  Ali Boussaboun)
  7. Earnest Stewart
  (81' 9.  Bart van den Eede)
  15. Orlando Engelaar
  11. Kevin Bobson


  Feyenoord
  30. Patrick Lodewijks
  23. Brett Emerton
  8. Kees van Wonderen
  26. Gérard de Nooijer
  17. Patrick Paauwe
  7. Bonaventura Kalou
  (72' 22. Robin van Persie)
  6. Paul Bosvelt (C) 
  14. Shinji Ono
  25. Sebastián Pardo
  (46' 10. Anthony Lurling)
  19. Thomas Buffel
  (84' 27. Glenn Loovens)
  9. Pierre van Hooijdonk

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  54' Gele kaart Rob Penders
  57' Gele kaart Kees van Wonderen
  89' Gele kaart Paul Bosvelt

  Prognoses

  De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  SPELER VAN HET JAAR

  De speler van het jaar-scores worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  Meningen over N.A.C. - Feyenoord

  Nog geen reaxies!

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven