homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C.-R.K.C. Waalwijk (1-0)

In de strijd om de vierde plaats op de ranglijst speelde NAC tegen RKC Waalwijk, een "angstgegner" voor NAC want in de acht voorgaande edities van deze wedstrijd wist NAC slechts twee keer te winnen terwijl maar liefst zes keer de winst naar de Waalwijkers ging. Het was daarom hoog tijd dat daar eens wat aan gedaan werd en RKC mistte enkele belangrijke spelers waardoor de kans op een overwinning vergroot werd. Keeper van Dijk was geschorst net als Greene en bovendien was topscorer Hoogendorp vanwege een blessure uitgeschakeld. Aan NAC-kant was Schenning geschorst voor zijn rode kaart tijdens de bekerwedstrijd tegen RBC en zit ook Gudelj naar verwachting de komende zes weken in de lappenmand. Daarom had ten Cate enkele "jonkies" in de basis staan; Risamasu stond rechtsachter en Barakat speelde op de linksachter positie, voorin speelde Engelaar opnieuw in de spits met Bobson en Stewart als vleugels terwijl Slot centraal op het middenveld speelde.

RKC begint de wedstrijd sterk en Risamasu heeft meteen de handen vol want hij wordt langs alle kanten voorbij gelopen wat hem al na een kwartier spelen op een wissel komt te staan; Ali Boussaboun komt in de ploeg en Fehér schuift op naar achteren. Het spel golft op en neer in een fris en goed gevuld stadion en na de eerste aanvalsgolven van RKC is het NAC dat steeds meer in de wedstrijd komt maar telkens weer voor vermeend buitenspel afgevlagd wordt door de assistent-scheidsrechters. Het gevaarlijkste moment van die beginfase is een schot van Cornelisse dat verrassend op het doel komt terwijl een voorzet verwacht werd maar Babos tikt de bal knap met twee handen over de lat. Nadat de mee opgekomen Nikiforov naast heeft gekopt is het de beurt aan NAC om meteen maar de score te openen. Engelaar kopt de bal door naar Slot, die geeft een schitterend steekpassje terug op Engelaar die de keeper omspeelt en zo de bal in het lege doel glijdt, 1-0. NAC heeft er zin in gekregen en is zelfs dicht bij een tweede doelpunt als Slot over de keeper en helaas ook net over het doel kopt en Bobson een minuutje later na een mooie aanval over veel schijven alleen door keeper Sinouh nog van scoren afgehouden kan worden. RKC moet nu komen en dat is iets wat we de laatste seizoenen niet meer gezien hebben in Breda want de ploeg speelde altijd heel behoudend om dan vanuit de counter toe te slaan. Dit levert wat kleine kansjes op maar Babos is attent en pakt alles wat in zijn buurt komt. De steekpass wordt nog maar eens gebruikt en nu is het Schreuder die Slot vrij voor het doel zet maar zijn schot gaat rakelings naast net als het schot van Engelaar die op slag van rust door Bobson bediend wordt en net naast het doel alleen maar het zijnet raakt. Omdat Babos een schot uit een moeilijke hoek van Janssen ook goed pakt is de ruststand 1-0 voor NAC.

Meteen na de rust is een actieve Arne Slot, hij combineerde prima met Engelaar, opnieuw kansrijk maar ook nu gaat de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant is er een droomkans voor Fuchs als Babos de bal verkeerd uittrapt en zo in de voeten speelt van de invaller. Achterna gezeten door NAC-verdedigers gaat hij alleen op Babos af maar de doelman maakt zelf zijn fout goed en de bal rolt net naast het doel via de handen van de Hongaar. RKC zet druk op de NAC-verdediging. Molhoek schiet net naast en een kopbal van Putter wordt door Babos gepakt. Een te korte terugspeelbal wordt bijna door Engelaar nog benut maar keeper Sinouh is net iets sneller en kan de bal ver weg trappen. De laatste twintig minuten worden alle wissels door beide trainers gebruikt en bij NAC levert dat nog speeltijd op voor Versteeg en Van den Eede. Het enige effect wat dat oplevert is een schot van Van Diemen dat rakelings over gaat en de wedstrijd is gespeeld in een feestend stadion. NAC staat na deze wedstrijd vierde op de ranglijst.BIJZONDERHEDEN N.A.C.-R.K.C. Waalwijk

 • Petö, Gudelj (beiden geblesseerd), Schenning (geschorst) afwezig.

 • Adnan Barakat maakt zijn debuut voor NAC.

 • Wedstrijd wordt LIVE uitgezonden op Canal+.

  NAC head-to-head tegen R.K.C. Waalwijk

  ALGEMEEN

  Holland Casino Eredivisie 2002/2003

  za 14 december 2002
  Fujifilm Stadion
  Breda, Nederland

  Toeschouwers: 13.585

  Scheids: R. Koopman
  Grens: R. Kloeg en R. Geutjes
  Official: K. Blom

  Scoreverloop

  26' 1-0 Orlando Engelaar
  Assist: Arne Slot
  Schot


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  N.A.C.
  1. Gábor Babos
  17. Levi Risamasu
  (15' 14.  Ali Boussaboun)
  12. Jürgen Colin
  3. Rob Penders
  21. Adnan Barakat
  2. Csaba Fehér
  10. Arne Slot
  8. Alfred Schreuder  (C) 
  7. Earnest Stewart
  (83' 9.  Bart van den Eede)
  15. Orlando Engelaar
  20. Rick Versteeg
  (11.  Kevin Bobson)


  R.K.C. Waalwijk
  1. Khalid Sinouh
  2. Patrick van Diemen
  3. Yuriy Nikiforov
  (80' 17. John van Loenhout)
  4. Peter van den Berg (C) 
  5. Carlos van Wanrooy
  (71' 14. Jason Oost)
  7. Zeljko Petrovic
  6. Rogier Molhoek
  9. Eddy Putter
  11. Yuri Cornelisse
  (53' 12. Robert Fuchs)
  10. Jochen Janssen
  8. Garry de Graef

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  41' Gele kaart Peter van den Berg

  Prognoses

  De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  SPELER VAN HET JAAR

  De speler van het jaar-scores worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  Meningen over N.A.C. - R.K.C. Waalwijk

  Nog geen reaxies!

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven