homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag SC Heerenveen-N.A.C. (0-2)

Na driemaal een gelijkspel is NAC er dan eindelijk in geslaagd een overwinning te behalen en nog wel in het stadion van Heerenveen waar NAC het seizoen ervoor nog met maar liefst 5-0 werd weggespeeld. NAC speelde met Engelaar op de plaats van Slot en de lange middenvelder zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd door tweemaal te scoren in de eerste helft.

NAC begon de wedstrijd heel fel en jaagde het dit seizoen haperende Heerenveen op waardoor de Friezen terug moesten om de NAC-aanvallen op te vangen. Keeper Vonk is de eerste doelman die in actie moet komen als Bobson de bal voorzet op Van den Eede. Babos stompt in de achtste minuut een hard schot van Barsom weg en in de rebound gaat een schot van Samardzic net naast. In de dertiende minuut komt de eerste echte kans voor NAC. Een verre uittrap van Babos komt bij Bart van den Eede die het kopduel van z’n tegenstander wint en gelijk doorkopt de diepte in waar Engelaar gaat. Hij laat de bal één keer stuiten en haalt dan verwoestend uit waarbij de bal in de touwen ploft en Vonk zich verbaast afvraagt wat voor kogel er net langs hem scheerde want gezien heeft hij hem niet. De bank en het vak met NAC-supporters gaat uit z’n dak en NAC wil meer. De kansen komen er met de aanvalsgolven van NAC zoals bij een voorzet van Fehér waar Van den Eede net niet bij kan en bij die aanval waarbij Bobson zijn tegenstander Bakkati dolt en Van den Eede de voorzet net voorlangs kopt. Opnieuw komt er dan een goal voor NAC en nu is het Schreuder die een diepe bal op Engelaar geeft die opnieuw de bal één keer laat stuiten en dan de bal met de punt van z’n schoen langs de uitkomende Vonk tikt. Terwijl speler en keeper elkaar flink raken rolt de bal voor de tweede keer tussen de palen en staat NAC op een kwart van de wedstrijd met maar liefst 0-2 voor. NAC blijft op alles jagen en ontregelt zo het spel van Heerenveen behoorlijk omdat er bijna geen fatsoenlijke aanval opgezet kan worden. Als er dan enkele minuten voor de rust een kans komt voor Heerenveen is het Denneboom die een vrije schietkans om zeep helpt door ver naast te schieten.

Trainer Foppe de Haan wisselt in de rust twee keer en gaat proberen om de wedstrijd een andere draai te geven. Die draai aan de wedstrijd komt er ook mede omdat NAC achterover gaat leunen en Heerenveen laat komen. Veel echte kansen zou dit echter niet opleveren want de Friezen zijn op dit moment niet echt het flitsende team wat iedereen van hen gewend is. De beste kans na de rust was voor NAC want Boussaboun geeft de bal voor op de vrijstaande Van den Eede die de keeper omspeelt en de bal inschiet. Op de lijn staat echter nog De Nooijer die de bal (met de hand?) uit het doel werkt en scheidsrechter Bossen gaf slechts een corner waar hij misschien wel, zoals al twee keer eerder in de wedstrijd, een penalty had kunnen geven.

Halverwege de tweede helft verlaat Van den Eede het veld en in zijn plaats komt Stewart binnen de lijnen waardoor Boussaboun opschuift naar de spitspositie. Heerenveen kan wat kansjes creëren maar NAC komt niet echt in grote moeilijkheden als invaller Selakovic van dichtbij hoog over schiet en Barsom een mooi schot net naast ziet gaan. Ook De Nooijer kan een keer koppen maar Babos kan de bal gemakkelijk pakken. De ex-Heerenveen speler Korneev komt ook binnen de lijnen en hij kan de wedstrijd definitief beslissen maar zijn schot gaat in het zijnet. De laatste kans van de wedstrijd is voor Heerenveen via Radomski maar zijn schot gaat opnieuw ver naast. De wedstrijd is afgelopen en NAC haalt een belangrijke eerste overwinning binnen terwijl Heerenveen verder wegzakt in de ellende van een ongekend slechte seizoenstart.BIJZONDERHEDEN SC Heerenveen-N.A.C.

 • Versteeg, Haemhouts, Koning, Petö (allen geblesseerd) afwezig.

  NAC head-to-head tegen SC Heerenveen

  ALGEMEEN

  Holland Casino Eredivisie 2002/2003

  za 14 september 2002
  Abe Lenstra Stadion, Huis...
  Heerenveen, Nederland

  Toeschouwers: 14.300

  Scheids: R. Bossen
  Grens: J. van Dijk en R. Meenhuis
  Official: S. van Roekel

  Scoreverloop

  13' 0-1 Orlando Engelaar
  Assist: Bart van den Eede
  Schot
  22' 0-2 Orlando Engelaar
  Assist: Alfred Schreuder
  Schot


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  SC Heerenveen
  1. Hans Vonk
  14. Said Bakkati
  (46' 4. Tieme Klompe)
  20. Petter Hansson
  3. Gérard de Nooijer
  5. Erik Edman
  6. Arek Radomski
  8. Daniel Jensen
  (46' 10. Stefan Selakovic)
  31. Abgar Barsom
  7. Mika Nurmela (C) 
  9. Romano Denneboom
  11. Radoslav Samardzic
  (70' 21. Santi Kolk)


  N.A.C.
  1. Gábor Babos
  12. Jürgen Colin
  3. Rob Penders
  4. Mark Schenning
  5. Nebojsa Gudelj
  2. Csaba Fehér
  8. Alfred Schreuder  (C) 
  15. Orlando Engelaar
  14. Ali Boussaboun
  9. Bart van den Eede
  (68' 7.  Earnest Stewart )
  11. Kevin Bobson
  (77' 28.  Igor Korneev )

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  2' Gele kaart Arek Radomski
  45' Gele kaart Mark Schenning
  57' Gele kaart Stefan Selakovic
  58' Gele kaart Rob Penders

  Prognoses

  De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  SPELER VAN HET JAAR

  De speler van het jaar-scores worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  Meningen over SC Heerenveen - N.A.C.

  [ laatste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

  Frankske

  Geplaatst: donderdag 14 september 2006 om 18:50u

  mooie wedstrijd was dit


  [ eerste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven