homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Roda JC-N.A.C. Breda (1-5)

Nog altijd heeft NAC niet gewonnen. De ploeg heeft moeite het net te vinden, maar het spel in balbezit tegen nec biedt hoop en perspectief. De tegenstander is dezelfde als de laatste wedstrijd waarin NAC de broeken deed bollen. NAC speelde zich veilig tegen directe concurrent Roda JC doordat onze eigen Messi, Anthony Lurling, het op zijn heupen kreeg en de ploeg bij de hand nam.

Een manneke en vrouwke of 200 nam de moeite de jaarlijkse verkeerde afslag naar Duitsland, zo terug naar het veel te mooie stadion voor die veel te lilluke club te nemen.

Ten opzichte van 2 weken geleden (het NL elftal fietste dor de speelkalender heen) heeft Swerts zijn plek verloren aan De Roover. Suk werd gepasseerd ten faveure van Seuntjens. Lurling en Sarpong wisselden weer van positie op papier.

Waar NAC - NEC eindigde ging Roda - NAC verder. Er werd open gespeeld. Het spel golfde op en neer met kansen aan beide kanten. NAC was wel weer de betere van de 2 te noemen en in tegenstelling tot een week eerder waren de grootste kansen ook voor NAC. Kopballen, afstandschoten, knallen van dichtbij van Seuntjens, Drost, Poepon en Sarpong belanden op de doelman van Roda of in de driekwart lege tribunes. Toch waren het de Limlanders die de score openden. NAC kon een aanval maar niet goed weg werken waarna de tegenstander de bal van dichtbij in kon koppen. Dit doelpunt viel net voor rust. Een ongunstiger moment om op achterstand te komen is er bijna niet. Wonder boven wonder en volgens het spelbeeld helemaal terecht, maakte NAC direct daarna de gelijkmaker. Kees Kwakman kopte ook al van dichtbij raak na een uitstekend genomen vrije trap van wie anders dan Jordy Buijs. Met 1-1 naar de thee. NAC mag tevreden zijn over het vertoonde spel, maar niet over de tussenstand. Die had al lang in het voordeel van NAC moeten zijn.

Dat de medische staf van Roda geen pepmiddelen in de thee had gestopt werd al vrij snel duidelijk. Het leek alsof de thuisclub een uitwedstrijd speelde en gaf NAC volledig de ruimte het initiatief meer en meer naar zich toe te trekken. Seuntjens toonde zich deze zondagmiddag zo scherp als een mes en verpersonaliseerde het overwicht van NAC. Halverwege de tweede helft lette de speler van eigen bodem heel goed op en zag zijn directe tegenstander zich vergissen in een lange bal gegeven door De Roover. Hij kon invaller Hooi in stelling brengen die NAC op voorsprong bracht. De beer bleek los, want NAC rook nog meer bloed. Even later veroverde Seuntjens de bal op de middenlijn waarna hij zelf profiteerde en de wedstrijd zo goed als zeker besliste.
Ze werden blijkbaar gek van de ontketende jongeling, want een paar minuten later kon Demouge niet anders (volgens Demouge zelf) dan Seuntjens in zijn knieholte schoppen, waarna Roda met 10 man verder moest.
Wat een wedstrijdverloop en het zou nog mooier gaan worden. We hebbenen een debutant in ons midden. Stipe Perica, huurling van Chelsea, verving Rydell Poepon 10 minuten voor tijd. Deze jongen heeft alles om publiekslieveling, misschien zelfs wel cultheld in Breda te worden. Hij is enthousiast, doelpuntenmaker van beroep en een Balkanboy. Vergelijkingen met de legendarische Bogdanovic werden al veelvuldig gemaakt. De echte culthelden van de toekomst scoren bij hun debuut en zo ook Stipe Perica die de bal onberispelijk hard binnen schoot en zijn feest met het uitvak vierde. Een binnenkomer van jewelste dus. En nóg was het niet afgelopen. Een paar minuten voor het einde bracht Hooi de vooruitgelopen, alweer, uitstekend spelende Sarpong in stelling, die de wedstrijd op 1-5 bepaalde.

De eerste 3 punten in de pocket. En op wat voor manier! Weer 5 doelpunten, nog veel meer kansen weten af te dwingen, een aanval die een hele wedstrijd constant hoog niveau bleef spelen en de geboorte van een van misschien wel een nieuwe (cult)held.

Volgende week, als NAC daags daarvoor 101 kaarsjes heeft uit mogen blazen komt egoboostgegner AZ naar Breda. Op naar een serie!

BIJZONDERHEDEN Roda JC-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen Roda JC

ALGEMEEN

Eredivisie 2013/2014

zo 15 september 2013
Parkstad Limburg Stadion
Kerkrade, Nederland

Toeschouwers: 12.259

Scheids: Jeroen Sanders
Grens: Arie Brink en Edwin de Vree
Official: Stijn Berben

Scoreverloop

44' 1-0 Mitchell Donald
Assist: Marc Höcher
Kopbal (na aanval)
45' 1-1 Kees Kwakman
Assist: Jordy Buijs
Kopbal (uit dood spelmoment)
67' 1-2 Elson Hooi
Assist: Mats Seuntjens
Schot (intikkertje)
70' 1-3 Mats Seuntjens
Schot
88' 1-4 Jeffrey Sarpong
Assist: Elson Hooi
Schot (intikkertje)
88' 1-5 Stipe Perica
Assist: Jeffrey Sarpong
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

Roda JC
1. Filip Kurto
6. Roly Bonevacia
25. Kees Luijckx
3. Bart Biemans
18. Arnaud Sutchuin Djoum
7. Marc Höcher
23. Wiljan Pluijm
(9. Kristzián Németh)
14. Mitchell Donald
15. Anouar Kali
8. Mark-Jan Fledderus
(46' 8. Guus Hupperts)
12. Frank Demouge


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
2. Sepp de Roover
3. Henrico Drost
5. Kees Kwakman
27. Boldiszár Bodor
23. Jordy Buijs
10. Anthony Lurling
(89' 11.  Joey Suk )
20. Mats Seuntjens
15. Danny Verbeek
(61' 7.  Elson Hooi )
14. Rydell Poepon
(81' 18.  Stipe Perica )
8. Jeffrey Sarpong

DOWNLOADS

KAARTEN

25' Gele kaart Jordy Buijs
Reden: Neerhalen speler
32' Gele kaart Roly Bonevacia
Reden: Neerhalen speler
40' Gele kaart Anthony Lurling
Reden: Neerhalen speler
62' Gele kaart Elson Hooi
Reden: Neerhalen speler
71' Rode kaart Frank Demouge
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

4x winst voor NAC
6x gelijk spel
18x verlies voor NAC

Gem. score: 0,57 punten

Top scores:
1. Maotje 4
2. inteldave 4
3. Opa 4
4. nac6 4
5. dumdum 0

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

1Henrico Drost5
2Stipe Perica4
3Boldiszár Bodor1
4Sepp de Roover1
5Jelle ten Rouwelaar1

Meningen over Roda JC - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven